sobota, 12. marec 2016

[ I / F - FS / SNCF ] Lyon - Torino "prednostna naloga", pravijo, Franciji in Italiji

EUROPE: Gradnja nove železniške proge med Lyonom in Torinom preko baznega predora pod Mont Cenis je "prednostna naloga" za Francijo in Italijo, obe vladi poudaril, 8. marca, saj je imel vrh v Benetkah.
Med vrhom, italijanski minister za infrastrukturo in promet Graziano Delrio in njegov francoski kolega Alain Vidalies podpisala protokol o delitvi stroškov in indeksiranje projektov, dopolnilnih k sporazumu za izgradnjo nove proge, ki je bila podpisana 24. februarja 2015.

Po mnenju ministrov, dva vlade zdaj vztrajno delajo, da so sporazumi projektne ratificirale nacionalnih parlamentov in v veljavi do konca leta 2016. To bi omogočilo projekta časovni okvir dogovorjen z Evropsko komisijo, da se ohrani.
Delrio in Vidalies pozdravil tudi vključitev v svojih nacionalnih proračunov sredstva za ohranjanje storitev knjigovodske tovornjakov polprikolice za Modalohr gugalnica predala za vagone med Francijo in Italijo. Začela poskusno med Aiton in Orbasano v letu 2003, ta storitev je zdaj treba določiti na trajni podlagi. S sedanjimi omejitvami financiranja, so se ministri dogovorili, da podprejo spremembe na terminalih, ki bi omogočil nove storitve, je treba uvesti.