sobota, 24. oktober 2015

[ SLO - SŽ ] Med postajama Maribor (Slovenija) in Špilje -Spielfeld - Strass (Avstrija) je tudi danes občasno prekinjen

Med postajama Maribor (Slovenija) in Špilje -Spielfeld - Strass (Avstrija) je tudi danes občasno prekinjen ves železniški potniški promet.

Med postajama Maribor (Slovenija) in Špilje -Spielfeld - Strass (Avstrija) je tudi danes občasno prekinjen ves železniški potniški promet.
Še vedno je prekinjen  železniški potniški promet med Slovenijo in Hrvaško, kjer je organiziran nadomestni avtobusni prevoz (Brežice - Zagreb - Brežice) za potnike v mednarodnem prometu.  
Vlada Republike Slovenije je v zvezi z aktualnimi imigrantskimi razmerami ugotovila, da so nastopile posebne razmere na področju izvajanja železniškega prometa. Zato je tudi določila seznam prednostnih prevoznih storitev v železniškem prometu. Ministra za infrastrukturo je pooblastila, da na pobudo pristojnega ministra za notranje zadeve, določi potniške vlake, ki morajo voziti. Po potrebi lahko omeji tudi mednarodni in notranji železniški promet. Na Slovenskih železnicah si bomo prizadevali, da bo železniški promet potekal čim bolj nemoteno, v zadovoljstvo vseh naših uporabnikov. Vsi naši ukrepi pri vodenju železniškega prometa so usklajeni z navodili državnih organov.  

-----------------------------
"Begunci" polni denarja na ljubljanski železniški postaji kupujejo vozovnice za smer Avstrija, Nemčija. AKTIVISTI NAPADAJO blagajniško osebje, da so nesramni, da jim zaračunavajo vozovnice. Taisti aktivisti že prodane vozovnice pobirajo od "potnikov-beguncev" in jih na blagajnah vračajo. Katastrofa, več težav z aktivisti, kot so o tem že policisti poročali.