sobota, 17. oktober 2015

[ SLO / HR - SŽ / HŽ] prekinjen potniški promet med Slovenijo in Hrvaško

Obvestilo 16. oktober ob 19.30:

Železniški potniški promet s Hrvaško je po navodilu državnih organov ustavljen do preklica. V smeri Hrvaške potekajo nadomestni avtobusni prevozi. Vsi drugi vlaki po Sloveniji vozijo neovirano. Odziv Slovenskih železnic na migracije prebežnikov je usklajen z odzivom državnih organov. Organizacija nadomestnih prevozov je enaka kot v primeru tovrstne izrednosti pred tedni in sicer:Vsi mednarodni potniški vlaki proti Hrvaški in iz nje vozijo do mejnih postaj Dobova v smeri Zagreb, Ilirska Bistrica  v smeri Reka, do Hrpelje Kozina v smeri Pule, do Rogatca v smeri Djurmanec in do Središča v smeri Čakovec. 

 Slovenske železnice organizirajo nadomestni avtobusni prevoz od Ilirske  Bistrice do Reke ter obratno in od Hrpelje Kozina do Pule ter obratno. Od postaje Dobova do hrvaškega železniškega omrežja, od Rogatca do Djurmanca in od Središča do Čakovca je organiziran nadomestni prevoz le v eni smeri. Do preklica bo za mednarodne potnike v smeri Zagreba organiziran nadomestni prevoz iz Brežic.

Prihodi vlakov v Brežice za katere je organiziran nadomestni avtobusni prevoz:
  • ob 7:44, vlak 499,
  • ob 9:51, vlak  415,
  • ob 16:15, vlak 211,
  • ob 19:59, vlak 213,
  • ob 21:50, vlak 159,
  • ob 22:36,  vlak 411.
Nadomestni prevoz z avtobusi na relaciji Zagreb – Obrežje – Brežice:Promet iz Dobove v smeri Ljubljane poteka z vlaki po rednem voznem redu. Mednarodni potniki iz smeri Zagreba se, zaradi zaprtega mejnega prehoda, peljejo z nadomestnim prevozom (avtobusom) do Brežic, tam pa prestopijo na vlake, ki vozijo iz Dobove v smeri Ljubljane. To velja za nocojšnji vlak 498, za nadaljne prevoze trenutno še nimamo informacij s strani Hrvaških železnic.

Vse potnike lepo prosimo za razumevanje. Aktualno stanje lahko spremljate na spletni strani Slovenskih železnic. Za potniške informacije je na voljo tudi tel. št. 01 29 13 332.  


Slovenske železnice z dodatnimi vagoni in vlaki Slovenske železnice imajo pripravljene dodatne vagone in avtobuse za prevoz prebežnikov v namestitvene centre, vse dejavnosti pa bodo izvajali v sodelovanju s policijo. Z morebitno odločitvijo o ustavitvi potniškega železniškega prometa s Hrvaško niso seznanjeni. Hkrati so sporočili, da so na pričakovan val prebežnikov pripravljeni tako, kot so bili ob septembrskem valu.