četrtek, 30. oktober 2014

[ SLO - SŽ ] Potnica na vlaku, ki se je iztiril: 'Pometalo nas je po vagonu'

Potniški vlak, ki je vozil na relaciji Semič - Črnomelj, je pri kraju Rožanec trčil v bager, ki je ob progi opravljal zemeljska dela. Pet potnikov, strojevodja in voznik bagra je lažje poškodovanih.

Novomeški policisti so bili ob 13.27 obveščeni o nesreči, v kateri sta bila udeležena potniški vlak, na katerem je bilo okoli 50 potnikov, in delovni stroj (bager).
Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti, gasilci in reševalci. Potniški vlak je vozil na relaciji Semič - Črnomelj. Pri kraju Rožanec je vlak trčil v bager, ki je ob progi opravljal zemeljska dela.
Nihče od potnikov ni huje poškodovan, lažje poškodovane pa so oskrbeli reševalci, je sporočila tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik.
Policisti na kraju nesreče nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin nesreče. Več informacij bo znanih po zaključku preiskave, je še dodala.


Kaj je bager delal na progi?
S Slovenskih železnic so sporočili, da se je prvi del vlaka iztiril in se prevrnil na bok. Po prvih informacijah je lažje poškodovanih pet potnikov, strojevodja in voznik delovnega stroja.

Kot je v oddaji SVET povedal pomočnik direktorja Slovenskih železnic za infrastrukturo Matjaž Kranjc, je bilo med postajama Semič in Črnomelj uradno prijavljeno delovišče v skladu s predpisi, ki jih določa Zakon o varnosti o železniškem prometu. "Kot je znano, na železniškem omrežju gradimo GSM-R omrežje. Delavec, zunanji izvajalec, je ob progi polagal optični kabel, delavno mesto je bilo opremljeno s čuvajem. Kaj je bilo narobe, preiskujemo in bomo preiskovali še v naslednjih dneh," je še dodal.

Potnica: Pometalo nas je po vagonu
"Najprej smo slišali, kako je vlak trobil, občutek sem imela, da je na tirnicah kdo stal ali da je bila tam kakšna manjša zapreka. Potem pa smo treščili, udarec je bil silovit, pometalo nas je po vagonu. Kar naenkrat sem bila v zraku, prestavilo me je na drug sedež, imela sem srečo, da sem priletela k nekemu fantu, ki me je obdržal," je za oddajo SVET opisala potnica Petra Zupančič. Neko drugo potnico pa naj bi celo vrglo skozi okno.

BESEDA in FOTO ; 24UR-POP TV