četrtek, 7. julij 2011

Pahor Mehdornu za stroške namenil nekaj več kot 18.000 evrov


Pahor se je s Mehdornom dogovoril, da bo ta za sodelovanje pri modernizaciji slovenskega železniškega sistema in oblikovanje ideje o logističnem holdingu finančno upravičen le do potnih in nastanitvenih stroškov.

Hartmunt Mehdorn bo tako prejel 18.125 evrov.

Kot navajajo v kabinetu predsednika vlade, potni in nastanitveni stroški zajemajo polete, nočitve v hotelu, prevoze s taksijem in ostalo. Hkrati dodajajo, da predsednik vlade Borut Pahor ceni in spoštuje Mehdornovo odločitev, da je kljub poravnavi zgolj teh stroškov, torej brez kakršnegakoli honorarja zase in za svoje sodelavce, vladi predal elaborat z naslovom "Positioning Slovenian Tarnsport and Mobility for Europe", ki je poslovna skrivnost.

Mehdorn - oče ideje o oblikovanju logističnega holdinga
Hartmunt Mehdorn je premierju Pahorju svetoval glede modernizacije slovenskega železniškega sistema, velja pa tudi za očeta ideje o oblikovanju slovenskega logističnega holdinga - povezovanju Slovenskih železnic, Luke Koper in Intereurope. Pahor in Mehdorn sta se srečala v torek popoldne v Ljubljani in se dogovorila o povračilu potnih in nastanitvenih stroškov. Da bo Mehdorn za sodelovanje upravičen do povračila potnih in nastanitvenih stroškov, je bilo dogovorjeno že ob začetku sodelovanja.

Pahor in Mehdorn sta tudi izrazila obžalovanje, da ideja projekta logističnega sistema ni bila sprejeta zdaj, saj je modernizacija in sledenje sodobnim poslovnim zahtevam nujno potrebno in se bo vlada k temu vprašanju morala slej kot prej vrniti.