ponedeljek, 18. julij 2011

Dobrodošli nazaj na Divji zahod - ustavite vlak, to je rop!


Presenečeni strojevodja ni mogel verjeti, ko je pred seboj na tirnicah zagledal pravo pravcato "cestno" blokado, zaradi katere je moral ustaviti, na njegov vlak pa so nato skočili roparji.

Napad se namreč ni zgodil v eni izmed držav tretjega sveta, kjer so cestni razbojniki prej pravilo kot izjema, pač pa v predmestju Marseilla na jugu Francije. Roparji so na tirnice naložili goro nakupovalnih vozičkov in jeklenih palic ter tako prisilili strojevodjo potniško-tovornega vlaka, da ga ustavi, sami pa so nato dobesedno preplavili sestav - bilo jih je namreč kar okoli 20!

Nad napadom v filmskem slogu so bili presenečeni tudi policisti. "Napadi na vlakovne sestave še zdaleč niso novost, so pa v današnjem času precejšnja redkost. Ta napad se je lahko kosal z napadi na vlake na Divjem zahodu," so povedali francoski policisti. Poudarili so, da v napadu sicer ni bil nihče ranjen, vendar bodo roparje - za zdaj še neznane storilce - ovadili tudi zaradi ogrožanja življenja potnikov, še vedno pa ne vedo, kaj vse je bilo ukradeno.