nedelja, 13. junij 2010

Južna Afrika, odprtino za Gautrain


Johannesburg (Južna Afrika) - krst za hitro linijo med mednarodno letališče v Johannesburgu, in Standton v provinci Gauteng, Južna Afrika. To so prvih 20 km, ki bo povezala letališče z Pretoria letališča. Odprtje torek, 8 junij prihaja nekaj dni po odprtju Južne Afrike Soccer svetovno prvenstvo, ki vodijo državo, imenovano "mavrica narod" na tisoče oboževalcev z vsega sveta. Hkrati začetek obratovanja na linijo, pet vlakov Electrostar pozval Gautrain, gradbeništvo Bombardier.
"Gautrain bo še posebej pomembno, da Johannesburg med prihodnjo pokal nogometne svetu, vendar pa njegove pozitivne učinke za področju, so namenjene zadnji," je dejal predsednik in izvršni direktor Bombardier Transportation Italije, Roberto Tazzioli. "Druga faza" projekta Gautrain se bo začela v prihodnjih tednih. Ko popolnoma operativen, bodo projekt je sestavljen iz 80 km dvojnega tira hitrosti za 10 postaj, in povezavo OR Tambo International Airport z gospodarsko središče kapitala Južne Afrike Pretoria in Johannesburgu.
Ko bo v celoti operativna pogodba predvideva Bombardier zagotavlja integrirano železniški sistem, ki vključuje floto 96 "Eelectrostar, od katerih večina bo zgrajena šele v Južni Afriki in samo prvih 15 vozil je bilo v celoti sestavljeni v mesto izdelave Bombardier v Derby v Združenem kraljestvu.
Sporazum predvideva tudi Bombardier zagotoviti tehnologijo Cityflo 250 "za nadzor gibanja vlaka tudi opravlja delo opremljanja moči cev, distribucijskih sistemov, komunikacije in avtomatsko vozovnic, inženiring in sistemske integracije, tek in testiranje. Bombardier je tudi vodja projekta in bo poskrbel za ohranitev linije za 15 let.
2017