četrtek, 10. junij 2010

Alstom, nov vlak za AV


Torino - Alstom je predložila "EXPO železniški promet" v Torinu, ki je največja mednarodna razstava v Italiji posvečen tehnologije v železniškem prometu, nov model za visoke hitrosti vlaka.
Vlak, ki so namenjeni za najvišjo hitrost 400 km / h, bo imelo gospodarsko hitrost 360 mph s pogonskim sistemom, ki temelji na vlečni pretvorniki 8, 8 tovornjakov, ki prispevajo dvomotornih, s kapaciteto 10 MW.
Dati na voljo čim prostor za potnike, so bili vsi tehnično opremo nastanjeni v gotovini. Notranjosti prostora za potnike je značilna visoka modularnost in zmožnosti preoblikovanja, ki ustrezajo različnim potrebam gospodarskih subjektov.
Pantografi so nameščena tako, da se ohrani višina notranjosti avtomobila visoke in stalne vsej dolžini prostora za potnike. Konvoj, sestavljen iz osmih avtomobilov s 600 sedeži in dolžino 200 metrov, se bodo lahko potovali preko evropskih meja: to je lahko opremljen s 3 različnimi vrstami odjemnikov toka odveč (kar ustreza različnih napetosti se uporabljajo na različnih progah Evropa: 1.500 voltov DC, 3.000 voltov DC, 15.000 voltov AC, 25.000 voltov AC) in 10 različnih signalizacije.
Nov vlak obrne na svetovnem trgu, s prvo pravo priložnost v Italiji, Trenitalia v tekmi za 50 vlaki za visoke hitrosti. Alstom je predložila svojo ponudbo 20. maj 2010, v nasprotju s položajem AndaldoBreda-Bombardier (glej Fol novic o 2010/06/01). Nova platforma, ki jih Alstom pridruži že široko paleto, od vlakov "nihajno" družine vlakov Pendolino pri zelo visoki hitrosti Duplex in AGV.