torek, 1. oktober 2024

[EU-SIEMENS] Siemens Mobility in Beacon sta podpisala večjo okvirno pogodbo za nakup lokomotiv Vectron

 Beacon, vodilni evropski najemodajalec tirnih vozil, in Siemens Mobility sta podpisala velik okvirni sporazum za dobavo večsistemskih lokomotiv Vectron z začetno pogodbo za 25 enot. Nove lokomotive Vectron z močjo 6,4 MW bodo dopolnile obstoječo floto Vectron Beacon. Enote bodo proizvedene v tovarni Siemens Mobility v Münchnu-Allachu, medtem ko bodo podstavni vozički prihajali iz globalnega kompetenčnega centra v Gradcu.


S tem začetnim naročilom Beacon poveča svojo floto Vectron v celinski Evropi na več kot 180 lokomotiv in zagotavlja nadaljnjo zavezanost evropskim 4-osnim električnim železniškim trgom tovornega in potniškega prometa.

Adam Cunliffe, izvršni direktor družbe Beacon, pravi: »Sodobna in zanesljiva flota lokomotiv je osrednjega pomena za podporo našim strankam. Beacon je eden največjih operaterjev lokomotiv Vectron, za katerega vemo, da zagotavlja učinkovite in zanesljive storitve našim strankam. Beacon je vesel, da lahko nadaljuje uspešno partnerstvo, ki ga je razvil s Siemensom in ponuja floto s celovito interoperabilnostjo v Franciji, Nemčiji ter na glavnih tovornih in potniških koridorjih.«
Albrecht Neumann, izvršni direktor Rolling Stock Siemens Mobility pravi: "Veseli nas, da se bo dolgoletno partnerstvo med Beaconom in Siemensom nadaljevalo na trdnih temeljih prek okvirnega sporazuma in teh začetnih naročil."