ponedeljek, 23. september 2024

[EU-InnoTrans 2024] PJM se na InnoTransu prvič predstavlja s štirimi podjetji

 Avstrijski strokovnjak za železniški sistem bo imel svojo "najmočnejšo" sejemsko prisotnost od ustanovitve podjetja. Svoja področja znanja in inovacij bodo prvič predstavila štiri podjetja. S štirimi poslovnimi področji je PJM zdaj močan partner v celotnem življenjskem ciklu tirnega vozila in lahko prevzame vse naloge v zvezi z avtorizacijo tirnih vozil.



Ponudba storitev vključuje svetovanje od začetne ideje in vodenje avtorizacije s strani PJ Motion, inženiring in testiranje vozil s strani PJ Messtechnik ter portfelj kot akreditirani nadzorni organ s strani RCC. Portfelj dopolnjujejo digitalne aplikacije za tovorne vlake, kot je samodejno testiranje zavor ali najobsežnejše funkcije pametnih vlakov, ki so trenutno na voljo v sektorju vagonov. „Z organsko, trajnostno rastjo in doslednim širjenjem infrastrukture in specializiranih področij se je PJM trdno uveljavil v železniški industriji. To se med drugim odraža v dejstvu, da se na področju testiranja in inženiringa vozil naročajo večji obsegi projektov,« pravi Martin Joch, izvršni direktor PJ Messtechnik.

Funkcionalnosti samodejnega testiranja zavor in pametnih vlakov, ki jih zagotavlja PJ Monitoring, so privlačne aplikacije v sektorju vagonov: „Naš sistem za testiranje zavor je zelo zanimiv za velika železniška transportna podjetja, manjše zasebne železnice in tudi lastnike vagonov, saj rešuje več ključnih problemov. Skrajša se priprava vlaka in občutno ublaži pomanjkanje kvalificirane delovne sile ter naraščajoči stroški zaradi višjih stroškov osebja in inflacije. Sistem prihrani čas in denar ter ustvarja učinkovitost – vse to je nujno potrebno v železniškem prometu,« pravi Günter Petschnig, izvršni direktor PJ Monitoring.

PJ Motion je najmlajše podjetje v skupini PJM, a se je že po enem letu uveljavilo kot priznan partner, predvsem na področju avtorizacijskega upravljanja. „Poudarek naših projektov je očitno na upravljanju avtorizacij. Po našem strokovnem znanju v četrtem železniškem paketu je veliko povpraševanje, ker lahko zmanjšamo kompleksnost in zagotovimo objektivno podporo pri odločanju v smislu tehničnih in ekonomskih izzivov,« pravi Thomas Hofer, izvršni direktor PJ Motion.

PJ Messtechnik:
- Akreditirani testni center ISO/IEC 17025, vključno s preskusnimi območji med vožnjo, odpornostjo proti utrujenosti, zavorami, akustiko, aerodinamiko, odjemnikom toka (novo testno območje),
- Inženiring/CAD načrtovanje, FEM izračun, simulacija MBS/AAR WABL certifikacijski odbor ,
- Razvoj in serijska proizvodnja instrumentiranih kolesnih dvojic,
- Avtonomni merilni sistemi za tirna vozila in infrastrukturo.

PJ Monitoring:
- Digitalni železniški tovorni promet,
- Digitalni celovit sistem WaggonTracker,
- Samodejno testiranje zavor in spremljanje teže tovora,
- Pametni tovorni vlak in najinteligentnejši tovorni vlak v Evropi.

PJ Motion GmbH:
- Upravljanje avtorizacij po 4. železniškem paketu,
- Vodenje projektov/tehnično vodenje projektov,
- Podpora ponudbam in razpisom,
- Študije izvedljivosti,
- Implementacija ECM,
- Upravljanje sredstev.

RCC Railway Competence & Certification GmbH:
- interoperabilnost priglašenega organa NB 2697,
- neodvisni ocenjevalni organ AT/35/0122/0400,
- imenovani organ Austria ID 2021-0.881.187,
- certifikacijski organ ECM EIN: AT/30/0421/0001 .

PJM auf der InnoTrans: City Cube, dvorana A/220. Preizkus samodejnih zavor in sistem WagonTracker bosta predstavljena tudi na različnih vagonih na prostem:
- TATRAVAGÓNKA, T4/60,
- sistem za nadzor tovora: TransAnt, T8/60,
- sistem WaggonTracker: Erciyas Rail RaylıUlaşım Araçları San.: T2 /17.