sreda, 9. avgust 2023

[UK-AWC] Avanti West Coast Class 805 EDMUs je opravil prvo testno vožnjo v Chester in Severni Wales

 26. julija 2023 je nova flota družbe Avanti West Coast, ki jo je zgradil Hitachi, zaznamovala še en pomemben mejnik s svojim prvim potovanjem v Severni Wales kot del njegovega strogega testnega programa. Dva dvonastavna vlaka razreda 805 sta potovala od West Midlandsa do križišča Llandudno, s postankoma pri Chesterju in Rhylu, preden sta se vrnila nazaj v depo. To prvo fazo testiranja izvaja Hitachi Rail, da zagotovi, da kompleti delujejo po najboljših močeh. njihovo sposobnost, preden so bili predani Avanti West Coast, da jih operira.


Del testiranja je bil zagotoviti, da dvojezični informacijski sistemi za potnike prikazujejo pravilne informacije. 
Avanti West Coast zagotavlja informacije potnikom na letalu v valižanščini in angleščini med celotnim potovanjem v London in nazaj. Načrtovana so nadaljnja potovanja v Chester in Severni Wales, saj inženirji preverjajo združljivost flote s potjo in celotno infrastrukturo, vključno s končno postajo Caergybi/Holyhead.

Pričakuje se, da bodo novi vlaki začeli obratovati v omrežju Avanti West Coast od leta 2023. Sčasoma bodo nadomestili vlake Voyager DMU, ​​pri čemer bodo zmanjšali količino porabljenega dizelskega goriva, saj bodo uporabljali samo gorivo, ko ni nadzemnih žic za oskrbo z elektriko. Projekt vreden 350 milijonov GBP bo zagotovil floto desetih EMU s sedmimi vagoni in 13 EDMU s petimi vagoni. Električni vlaki razreda 807 bodo vozili med Londonom, West Midlandsom in Liverpoolom, medtem ko bo dvomodna različica razreda 805 osredotočena na pot od Londona do Severnega Walesa.