petek, 24. marec 2023

[PL-PKP IC] Prvi EP09 se vračajo iz Mińsk Mazowieckega v PKP Intercity

 Prva od lokomotiv, ki so bile na popravilu in pregledu nivoja P4 v tovarni Pesa v Mińsk Mazowiecki, se z zamudo vrača v PKP Intercity.



PKP Intercity je februarja 2022 objavila razpis za dela nivoja P4 na lokomotivah EP09, ki so potrebna za nadaljnje obratovanje na progah. Zadeva je bila nujna, saj v podjetju nimajo lokomotiv, ki bi lahko vozile s hitrostjo 160 km/h, in to je bil tretji razpis za preglede. Prejšnja dva sta bila neuspešna. Na koncu je bila izbrana ponudba Pesa Mińsk Mazowiecki (prej ZNTK Mińsk Mazowiecki), ki je v začetku avgusta 2022 podpisala pogodbo s PKP Intercity . Doslej se s tako velikimi popravili teh električnih lokomotiv še ni ukvarjal.


Končno začne PKP Intercity z večtedensko zamudo dobivati ​​nazaj svoje lokomotive. – V tovarni Pesa Mińsk Mazowiecki je bilo 16. marca zaključeno popravilo P4 prve lokomotive serije EP09 s številko voznega parka 005. Kmalu bo začela obratovati. Naslednji bodo iz popravila dostavljeni zaporedoma od aprila - je zapisala Agnieszka Serbeńska iz tiskovnega urada PKP Intercity.

Pesa Mińsk Mazowiecki servisira petnajst lokomotiv EP09. Možnost je servis še sedmih. Za ostalo bo poskrbela lastna tovarna PKP Intercity - Remtrak v Idzikowicah.