torek, 9. avgust 2022

[ITA-TI] Novo Intercity Green Trenitalia

 Začenja se potovanje novega Trenitalia Intercity Green (FS Italiane Group). Vlak prenovljenega videza zahvaljujoč posebnemu zunanjemu filmu  in namenskemu vagonu s šestimi kolesarskimi mesti, polnilnimi točkami, ločenim zbiranjem odpadkov, družinskim prostorom in prodajnim avtomatom. Poleg tega bodo na stenah vagona 3 potniki našli sporočila o trajnosti s podrobnostmi o prihrankih CO₂ pri potovanju z vlakom. Do junija 2023 bo ta kočija na voljo v celotni floti Intercity Giorno.



Na krovu bodo potniki našli tudi prve sedeže, izdelane iz tkanin, sestavljenih iz preje, pridobljene iz reciklirane plastike, katere proizvodnja omogoča prihranek 32 % CO₂, 94 % vode in 64 % energije za vsak kg preje. Trajnostna izbira, ki se bo ponovila tudi za seje naslednjih hibridnih vlakov Intercity med lokacijami Jonske obale .

Tej novosti je dodana tudi objava razpisa v uradnem listu za 370 novih spalnih vagonov, z zagotovljenim minimumom 70, za obnovo Intercity Notte v in iz juga.Razpis ima minimalno ekonomsko vrednost 140 mio. evrov, ki jih je Trenitalii dodelilo Ministrstvo za infrastrukturo in trajnostno mobilnost v okviru sredstev PNRR

Ponudbo Intercity sestavlja 124 povezav dnevno, med dnevom in nočjo, ter več kot 75 novih postajališč za poletje 2022. Vlaki, s katerimi lahko potujete trajnostno, primerno za družine in »v družbi«. Zahvaljujoč sodelovanju med Trenitalio in Loquisom, prvo platformo za potovalne podcaste na svetu, bodo potniki pravzaprav lahko poslušali "Italijo v medmestnem prometu" in izbirali med 400 izvirnimi zgodbami, ki so jih ustvarili štirje popotniki, ki so prečkali polotok. od severa do juga. Primer zvočne obogatene resničnosti, ki je zdaj prosto dostopen vsem popotnikom v šestih različnih jezikih. Če ga želite uporabiti, preprosto prenesite aplikacijo Loquis, vstopite v kanal "Italija v medmestju", zaženite funkcijo navigacije in poslušajte.

Intercity Green je nadaljnji znak pozornosti ter potrditev zavezanosti družbe Trenitalia in celotnega potniškega vozlišča skupine FS Italiane kot gonila trajnostnega razvoja v sektorju mobilnosti. To dokazuje tudi izbira vlaka številnih potnikov za poletne počitnice, ki Italijo ponovno odkrivajo ne le v velikih mestih, temveč tudi na srednje velikih in majhnih lokacijah z visoko kulturno in slikovito privlačnostjo.