torek, 5. julij 2022

[UK.EMR RAIL] Novi vlak hitachi za EMR

Gradimo našo novo floto Aurora: dokumentarni film ponuja vpogled v tekoči projekt za uvedbo novih vlakov v regijo




  • Film zajema ključne faze gradnje, ko novi vlaki dobivajo obliko v tovarni družbe Hitachi Rail v Veliki Britaniji 
  • Vključuje intervjuje z osebjem EMR in Hitachi, ki raziskuje značilnosti in prednosti flote Aurora 
  • Dokumentarec osvetljuje zapleten projekt in izziv pri izgradnji nove flote Aurora 

Železnica East Midlands Railway (EMR) je izdala dokumentarni film, ki prikazuje tekoči projekt izgradnje njene nove medmestne flote Aurora. 

Filmski ustvarjalci gredo v zakulisje tovarne družbe Hitachi Rail v Newton Aycliffu, da pokažejo, kako nastaja nova flota 33 vlakov s petimi vagoni Intercity.

Vsebuje intervjuje s Hitachijevimi inženirji, ki govorijo o procesu varjenja, sestavljanja in barvanja enot razreda 810 ter o tem, kaj jim pomeni delo na tako prestižnem projektu. 

Medtem ko osebje EMR govori o tem, kako se podjetje pripravlja na obratovanje novih vlakov – vključno z večmilijonsko novo naložbo v železniško postajo Derby's Etches Park – morebitni dom za Aurore. 

Raziskani so tudi izzivi tako obsežnega projekta in zapletenost uvedbe novih vlakov v regijo, kot tudi prednosti uporabe lokalnih dobaviteljev in nove funkcije, ki jih bodo stranke uživale, ko bodo vlaki začeli obratovati.  

Vozni park Aurora bo ponudil pomemben napredek v primerjavi z obstoječim voznim parkom, pri čemer bodo potniki imeli koristi od več sedežev in sodobne notranjosti.



Vlaki bodo vključevali tudi funkcije, za katere so potniki povedali, da jih želijo videti, vključno s klimatsko napravo, brezplačnim brezžičnim internetom povsod, vtičnicami in boljšimi zasloni z informacijami o potnikih

Rachel Turner, vodja novih vlakov pri East Midlands Railway, je dejala: "Upamo, da bodo naše stranke uživale ob gledanju tega dokumentarca, ki jasno poudarja strast, strokovno znanje in predanost ljudi, ki so sodelovali pri uvajanju naše nove flote vlakov v našo regijo."

Amy Webb, vodja programa EMR pri Hitachi Rail, je povedala: »Ta dokumentarni film iz zakulisja razkriva trud in sodelovanje, ki sta potrebna za izdelavo popolnoma novih vlakov za potnike EMR. Prav tako je fantastično, da tovarniška ekipa dobi priložnost pokazati talent in srčnost, ki sta vgrajena v Hitachijeve britanske vlake.”