sreda, 20. julij 2022

[ŠVI-SBB Cargo] naroči 35 lokomotiv Vectron za SBB Cargo

 Reichmuth & Co Investment Management AG je naročil 35 lokomotiv Vectron AC pri Siemens Mobility prek svojega naložbenega nosilca LokRoll 3 AG. LokRoll 3 bo lokomotive najel SBB Cargo za osem let prek svojega upravljavca premoženja Northrail GmbH, ki ga je naročil za posel. Celotno transakcijo je organiziral in strukturiral Paribus Rail Investment Management GmbH. Najem vključuje tudi lokalno vzdrževanje lokomotiv s strani Siemens Mobility za osem let. Vectrone bodo izdelovali v tovarni Siemens Mobility v Münchnu-Allachu in dostavili leta 2024.



»Dejstvo, da ponovno dobavljamo lokomotive za Švico, potrjuje visoko raven zanesljivosti in zmogljivosti naše platforme Vectron. Čeprav bodo AC lokomotive delovale predvsem v Švici, se lahko uporabljajo tudi za čezmejne storitve v Nemčiji in Avstriji. To naši stranki omogoča dolgoročno in prilagodljivo načrtovanje prihodnosti,« je dejal Albrecht Neumann, izvršni direktor železniškega voznega parka družbe Siemens Mobility.
»Z lokomotivami za glavne proge Vectron lahko povečamo zanesljivost naše najpomembnejše transportne opreme in tako dodatno izboljšamo kakovost storitev za naše stranke,« je navdušena povedala Désirée Baer, ​​izvršna direktorica SBB Cargo.

»Še posebej smo veseli, da skupaj z LokRoll 3 zdaj izvajamo svojo tretjo transakcijo lokomotiv v sodelovanju s SBB Cargo in se ponovno zanašamo na visokokakovostne lokomotive Vectron AC iz Siemens Mobility,« je povedal dr. Stefan Hasenböhler, izvršni direktor podjetja Reichmuth & Co Investment Management AG.
Siemens Mobility je švicarskim kupcem prodal že 150 lokomotiv. Nove lokomotive, naročene za SBB Cargo, bodo opremljene z evropskim sistemom za nadzor vlakov (ETCS) BL3 ter zahtevanimi nacionalnimi sistemi za nadzor vlakov.
Družba Siemens Mobility je do danes prejela več kot 1.400 naročil za Vectron, flota Vectron pa je do zdaj prevozila več kot 600 milijonov kilometrov. Lokomotiva je odobrena za obratovanje v Avstriji, Belgiji, Bolgariji, Hrvaški, Češki, Danski, Finski, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Nizozemski, Norveški, Poljski, Romuniji, Srbiji, Slovaški, Sloveniji, Švedski in Švici.