nedelja, 10. julij 2022

[AT/ITA-SIEMENS/NIGHTJET] Trenitalia med Nightjetom in novimi nočnimi vlaki za Sicilijo

 V preteklih dneh se je na Dunaju mudil izvršni direktor in generalni direktor družbe Trenitalia Luigi Corradi , kjer je spoznaval nove nočne vlake Euronight , ki bodo v sodelovanju z  ÖBB namenjeni povezavam med Italijo, Avstrijo in Nemčijo 



Po besedah ​​izvršnega direktorja: "So udobni, sodobni vlaki in izdelani iz ekološko trajnostnih materialov, ki bodo potnikom omogočili varno uživanje na potovanjih, za delo ali prosti čas. Pomen in pozornost do strank dejansko pomenita zagotavljanje predvsem potovalna izkušnja, ki je lahko resnično nepremišljena, preprosta. 

Iz tega razloga – nadaljuje Corradi – smo pri Trenitalii  znova usmerili pozornost na nočne vlake , z največjo naložbo v zadnjih letih po zaslugi sredstev PNRR: 200 milijonov evrov za izboljšanje kakovosti storitev in pozornosti do okolja v južnem Italija, od tega 140 milijonov za nakup 70 vagonov, ki se bodo uporabljali za medkrajevne nočne prevoze na in iz Sicilije.

Zame izjemna intervencija: v nekaj letih in do leta 2026 bodo ti vlaki torej nadomestili druge vlake z izboljšanjem železniških storitev na jugu, kar je bilo vedno temeljni del naše zaveze.

Vlaki z nizkim vplivom na okolje, zasnovani tako, da ljudem zagotavljajo novo potovalno izkušnjo, ki bo, zlasti na dolgih poteh, kot je tista do in z sicilijanskega otoka, udobna in popolnoma varna.

Zanimivost na spremljajoči fotografiji, ki jo je objavil izvršni direktor in ustvaril ÖBB. Logotip Trenitalia izstopa tudi na vagonih novih vlakov Nightjet.