sreda, 28. april 2021

[CZ-RGJ] RegioJet: 20.000 prodanih vstopnic na Hrvaško

 Več kot dva meseca po začetku prodaje vozovnic za vlak iz Češke Prage na Hrvaško je RegioJet prodal 20.000 vozovnic. Trenutno po navedbah zasebnega operaterja proda do 400 vozovnic na dan, nekateri vlaki pa so že popolnoma razprodani.



- Z bližajočim se poletjem prodajamo vedno več vstopnic. Prodaja se je tudi pospešila, potem ko je Hrvaška sporočila, da je test za antigen dovolj za poletni vstop na Hrvaško, je v intervjuju z novinarko portala zdopravy.cz povedala tiskovna predstavnica RegioJet Ivana Sachsová

Vlaki bodo začeli konec maja. Iz Splita ali Reke, kamor bodo vlaki prispeli, boste lahko tudi do drugih obalnih mest z avtobusi prevoznika, ne samo na Hrvaškem, ampak tudi v Bosni in Črni gori ( več podrobnosti o povezavi najdete tukaj) .

Konec maja, junija in septembra, bodo vlaki vozili trikrat na teden, julija in avgusta vsak dan. Vlak bo lansiran po lanskem uspehu povezave, ki pa je vozila čez Slovenijo. Letos bo vlak obšel Slovenijo in vozil čez Bratislavo, Budimpešto in Zagreb. Velik del poti bo RegioJet sodeloval s hrvaškimi železnicami, ki mu bodo med potovanjem po Hrvaški zagotavljale električne lokomotive.

Tudi avstrijske železnice (ÖBB) so napovedale zagon nočnega vlaka do Splita. Njihov vlak bo odpotoval iz Bratislave in bo od 18. junija do 11. septembra vozil preko Dunaja, Gradca, Maribora in Zagreba. Na postajah v Bratislavi, na Dunaju in v Splitu bo mogoče vzeti avto ali motocikel. Sedežne karte se začnejo od 30 evrov, za ležanje pa od 70 evrov na osebo.