torek, 25. avgust 2020

[EU] Eurostar načrtuje začetek neposrednih vlakov Amsterdam - London v oktobru

 EVROPA: Čezkanalni hitri operater Eurostar je potrdil, da bo od 26. oktobra začel izvajati neposredne storitve Amsterdam - London St Pancras, ki dopolnjujejo vlake London - Amsterdam, ki vozijo od aprila 2018.


Napoved sledi zaključku pogajanj med nizozemsko in britansko vlado v začetku letošnjega leta, da se omogoči nadzor meje in varnostni pregled na postaji CS CS in Rotterdam Centraal. 7. julija je bila Nizozemska uradno dodana k sporazumu iz leta 1993, ki je zajemal Belgijo, Francijo in Združeno kraljestvo, kar je omogočilo uvedbo teh nadzorovanih kontrol. To odpravlja potrebo po potnikih, ki potujejo iz Amsterdama in Rotterdama, da zamenjajo vlake v Bruslju Midi, da bi prešli varnost.

Eurostar pravi, da pričakuje, da bo ponudil čas potovanja 4 h 9 min med Amsterdamom CS in Londonom ter 3 h 29 min iz Rotterdama. Prvih dveh vlakov na dan bo deloval, z Eurostar tiskovnega pripoveduje železniške Ur International , da upravljavec "upa, da bo povečanje storitev naslednje leto". Vlaki bodo prevažali potnike znotraj schengenskega območja med Amsterdamom in Brusljem.

Uvedba storitve nastane zaradi velike negotovosti zaradi omejitev potovanja, povezanih s pandemijo koronavirusa. Trenutno se morajo vsi potniki, ki prihajajo v Združeno kraljestvo z Eurostarom, samoizolirati 14 dni. Kot rezultat tega Eurostar pravi, da bo ponudil bolj prilagodljive možnosti rezervacije, vključno s sprejemom sprememb katere koli rezervacije brez stroškov do 14 dni pred odhodom.

Eurostar je potrdil, da uvedba storitve Amsterdam - London ni odvisna od sprostitve pravil o karanteni v Veliki Britaniji, čeprav podjetje "natančno spremlja razmere".