nedelja, 1. marec 2020

[PL-LOTOS] Lotos Kolej je naročil za električno lokomotivo in ravne vagone

POLJSKA: Tovorni prevoznik Lotos Kolej je naročil za električno lokomotivo in ravne vagone s sofinanciranjem iz programa EU, katerega namen je povečati uporabo intermodalnega tovora in prestaviti kontejnerski promet s ceste na železnico.

Cilj EU je zmanjšati negativne učinke cestnega prometa, vključno z emisijami, zastoji in nesrečami, medtem ko si upravljavec prizadeva izkoristiti razvoj poljskih pristanišč in povečati intermodalni prevoz iz Azije v Evropo. Podpora iz operativnega programa EU za infrastrukturo in okolje 2014–20 „pomeni, da bomo konkurenčni drugim subjektom, ki zagotavljajo to vrsto prevoza“, je dejal predsednik Lotos Kolej Anatol Kupryciuk.
Štiriosna električna lokomotiva Newag Griffin je tretja, ki jo je naročil Lotos Kolej. Opremljen bo s stopnjo 2 ETCS in bo lahko s hitrostjo do 160 km / h vlekel do 3 200 ton. "Njegova visoka razpoložljivost in zanesljivost bosta prispevala k krepitvi vodilnega položaja Lotosa Koleja na tovornem trgu," je dejal podpredsednik uprave Newaga Józef Michalik. Naročilo je vredno 13,8 milijona zlot, s sofinanciranjem EU 6,5 milijona zlot.
Operater je v zadnjem letu naročil 12 električnih lokomotiv Newag, ki so svoji floti dodali približno 130 lokomotiv in več kot 4000 vagonov.
Za bolgarsko podjetje Kolowag je bila podpisana ločena pogodba za dobavo 216 zgibnih vagonov tipa Sggrss med julijem 2020 in marcem 2021.