torek, 13. november 2018

[ AT/ D - WestBahn] novo vozni red od april 2019 naprej za novo linija Wien - München !

AVSTRIJA - NEMČIJA : Načrt za uvedbo potniške storitve Wien - München v aprilu 2019 je objavil avstrijski operater odprtega dostopa Westbahn, Transdevski Bayern regionalni operater Meridian in Bayern železniški organ BEG.

Natančen začetni datum še ni potrjen, vendar je Westbahn dejal, da bo na poti med vlaki potekala trije dnevi, ki bi služili kot razširitev Westbahnove Wien-Salzburgove službe z uporabo poti, ki so bile dodeljene Meridian storitvam v Nemčiji. Storitve bodo upravljale z uporabo večdruge enote Stadler Kiss, ki so že odobrene za uporabo v Nemčiji.
Storitve bodo oddaljene od Wien West ob 05.43, 08.43 in 14.43 s časom vožnje 4 h 23 min. Vlaki bodo zapustili München Hbf ob 08.55, 14.55 ali 17.55 in traja 4 h 22 min, da bi dosegli avstrijsko prestolnico.
Objava nove službe 12. novembra je izvršni direktor Westbahn Erich Forster dejal, da sta dva operaterja dokazana partnerja. Čeprav njihove trenutne storitve ponujajo možnosti potovanja s hitrimi povezavami v Salzburgu, potniki želijo prek storitev, ki jih ni treba spreminjati, je dejal.