sreda, 10. oktober 2018

[ UK- British Railways] novi vlak Talgo v Angliji

Združeno kraljestvo: Talgo je uvrstil pristanišče Mostyn v severnem Walesu kot eno od šestih potencialnih lokacij za svojo predlagano tovarno za proizvodnjo železniškega voznega parka v Združenem kraljestvu, je podjetje objavilo v Cardiffu 9. oktobra.

Druga mesta so St Helens, Leeds in Chesterfield v severni Angliji, ter Hunterston ali Longannet na Škotskem. Odločitev o prednostni strani se pričakuje naslednji mesec, čeprav je končni korak naprej odvisen od družbe, ki je pridobila začetni red.
Podjetje Talgo je v ožjem izboru ponudilo ponudbo za "vsaj" 54 "klasično združljivih" vlakovnih kompozicijah 360 km / h za fazo 1 HS2 med Londonom in West Midlandsom, ki temelji na Avrilovem konceptu. Vendar pa je dejal, da se tovarna v Združenem kraljestvu lahko uporablja tudi za proizvodnjo železniškega voznega parka za druge domače aplikacije in izvoz, kar povečuje zmogljivost obeh obstoječih objektov v Španiji.
Talgo je dejal, da je iskal vstop na trg vlakov UK, s "prave proizvodnje", nabavne komponente iz Združenega kraljestva, namesto sestavljanja kompleti od drugod. Verjame, da bi to "povečalo proizvodne zmogljivosti Združenega kraljestva, okrepilo dobavne verige, ustvarilo več delovnih mest in spodbudilo lokalna gospodarstva". Družba predvideva, da bi prihodnji tovarni v Združenem kraljestvu lahko ustvarili do 1000 delovnih mest.
Predsednik Carlos de Palacio je dejal: "Čeprav je lahko samo eno tovarniško mesto, smo razvili odlične odnose s področji, ki smo jih obiskali. Predvidevamo nadaljevanje teh odnosov, da bi Talgo zagotovil priložnosti v celotni Veliki Britaniji. "
Na vprašanje, ali je končna odločitev lahko odvisna od razpoložljivosti donacij za regionalni razvoj, je direktor Talgo UK Jon Veitch dejal, da so nam bile v okviru ocenjevanja predstavljene okvirne komercialne ponudbe, vendar je to predmet pogajanj. Te spodbude niso prevladujoča odločitev, saj želimo imeti trajno zapuščino in dolgoročno poslovno enoto v Združenem kraljestvu. "
Minister za gospodarstvo in promet vlade Wales vlade Ken Skates je dejal, da je "upam", da Talgo bi izbral Mostyn, in dodal, da je severovzhodni Wales imel "ogromen znesek", da ponudijo.