nedelja, 20. maj 2018

[ USA ] Visoke hitrosti za Seattle-Vancouver po 1h !

Microsoft se zavezuje, da bo študij vlaka za visoke hitrosti, ki povezuje Seattle-Vancouver, BC, potekal čez eno uro


Microsoft se zavezuje dodatnih 300.000 $, da nadaljuje s preučevanjem, ali je vlak za visoke hitrosti med Seattlom in Vancouverom, BC, možen. Sredstva so poleg državnega prispevka države v višini 750.000 ameriških dolarjev in predhodno objavljene naložbe vlade v višini 300.000 USD.
Obvestilo je del nenehnih prizadevanj Microsofta, da bi regija "Cascadia" postala inovacijsko središče, podobno Silicijevi dolini. Železniška proga za visoke hitrosti bi povezala Seattle in Vancouver v manj kot eni uri, s čimer bi spodbudili več sodelovanja med svojimi tehnološkimi industrijami.
"Skrčenje razdalje med Vancouverjem, Seattlom in potencialno Portlandom z učinkovitejšimi potovalnimi povezavami je nekakšna v prihodnost usmerjena naložba, ki bi lahko bila zamenjava igralcev za prihodnje generacije in zakonodajalci so pametno narediti sorazmerno skromne naložbe, da bi v celoti razumeli potencial , "Je dejal Microsoft predsednik Brad Smith v blogu v četrtek.
Ideja sega v konferenco o inovacijskem koridorju Cascadia 2017 , v kateri so se v Oregonu, Washingtonu in v Bruslju zbrali podjetja in vladni predstavniki, da bi razpravljali o načinih za boljšo povezavo regije. Takrat je Microsoft peljal 50.000 dolarjev, da bi dopolnil proračun države v višini 300.000 ameriških dolarjev, da bi preučil možnost hitrega železniškega proge.
Aprila je nova povezava s hidroelektrarnami, ki povezujeta Seattle in Vancouver, začela boljše povezovanje obeh mest. Smith je gledal na novinarski prireditvi v Južnem jezeru Union v Seattlu, ko so pristali "nerd ptice".
"V Silicijevi dolini je zdaj 80 podjetij, ki so na območju Seattla odprli inženirske pisarne," je na prireditvi povedal Smith. "To je super za Seattle, vendar obstajajo tudi prva štiri podjetja, ki odprejo inženirske pisarne v Vancouvru: Microsoft, Amazon, Zillow in Tableau - vse s sedežem v Seattlu. Mislim, da smo malo pred krivuljo, da bi cenili, kakšna čudovita priložnost je prinesti ljudi v Seattle in Vancouver. "