petek, 21. julij 2017

[ SLO - SŽ ] Slovenske železnice podvojile dobiček v petih mesecih

V potniškem prometu so od januarja do maja prepeljali 5,6 milijona potnikov. V primerjavi z istim obdobjem lani se je število potnikov zmanjšalo za šest odstotkov.

Slovenske železnice so od januarja do maja ustvarile 14,7 milijona evrov čistega dobička, medtem ko je ta v enakem obdobju lani znašal 7,1 milijona evrov. Poslovni prihodki so se v primerjavi z istim obdobjem lani povečali za devet odstotkov, na 207,3 milijona evrov.
Kot so še sporočili iz Slovenskih železnic, so se povečali tudi transportni prihodki, in sicer za štiri odstotke, na 81,7 milijona evrov. Skupina Slovenske železnice je od januarja do maja ustvarila 14,5 milijona evrov dobička iz poslovanja, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa je znašal 28,6 milijona evrov.


V potniškem prometu prepeljali 5,6 milijona potnikov

Ob tem so v železnicah prepeljali 8,8 milijona ton tovora, kar je 13 odstotkov oziroma en milijon ton tovora več kot v istem obdobju lani ter opravili 2,1 milijarde neto tonskih kilometrov, kar je 17 odstotkov več kot lani.
V potniškem prometu so od januarja do maja prepeljali 5,6 milijona potnikov. V primerjavi z istim obdobjem lani se je število potnikov zmanjšalo za šest odstotkov. Slovenske železnice nadaljujejo z optimizacijo delovnih procesov. V skupini je bilo tako konec maja 7385 zaposlenih, kar je 174 manj kot konec preteklega leta.
V sporočilu za javnost so še navedli, da so tudi na drugih ključnih področjih naredili več pomembnih korakov naprej. Svoja prizadevanja bodo usmerili v uresničevanje ambicioznih projektov, s katerimi bodo pomembno spremenili podobo javnega prevoza v Sloveniji ter povečali kakovost logističnih storitev, ki jih ponujajo na mednarodnem trgu.