sobota, 19. december 2015

[ D - DB ] München Kulturna Bahn naročila 30 EMU

NEMČIJA: Alstom napovedal na 15. december, da je bilo oddano € 160m pogodbo za dobavo 30 Coradia Continental električnih Večplastni enote Hessische Landesbahn. Alstom je dejal, to bi bila prva Coradia Continental enote za izpolnitev Lokomotive & potniška tirna tehnična specifikacija za interoperabilnost.

Vrstni red zajema 13 tri-car enote z zmogljivostjo 350 potnikov in 17 štiri-car enote z zmogljivostjo 460 potnikov. Bodo imeli štiri ali pet področij večnamenskih za zagotavljanje prostora za invalidske vozičke, kolesa in vozičke, pri strehi vlečno opremo se zagotovi "prostoren" notranjost s širokimi prehodi. 160 km / h EMU bo opremljen z Wi-Fi, vtičnicami in sistema za informiranje potnikov v realnem času.
Predvidene so za začetek obratovanja v decembru 2018, ko se bo HLB prevzel od DB Regio kot operater Netz Südhessen-Untermain storitve RB75 Wiesbaden - Mainz - Darmstadt - Aschaffenburg in RB55 Frankfurt - Maintal - Hanau - Aschaffenburg - Laufach po pogodbi z prevozni organi Rhein-Main, Rheinland-Pfalz Süd in Bayern.