sreda, 13. maj 2015

[ D ] Bombardier potrjuje načrte za Transport

BOMBARDIER: 7. maja predsednik in glavni izvršni direktor Alain Bellemare potrdili, da Bombardier Inc se pripravlja za prvo javno prodajo manjšinskega deleža v svojem Transport poslovanje, ko je predstavil finančne rezultate skupine za prvo četrtletje končalo 31. marca.




IPO je načrtovan za četrto četrtletje letošnjega leta, ob upoštevanju tržnih razmer, s primarnim kotacijo verjetno, da je v Nemčiji, kjer ima poslovni Transport svoj sedež.

Bombardier je dejal, da je bil "proaktivno pregleduje svoje strateške možnosti za njeno železniško podjetje, saj poteka industrija konsolidacija". Pričakovati, da bi IPO na "kristalizira polno vrednost Bombardier Transportation in dodatno okrepiti finančni položaj od dohodkov pravnih oseb, hkrati pa ohraniti prožnost, če bi želeli sodelovati v prihodnje konsolidacije železniški oprema industrije."



Bombardier Transportation bi se še naprej nadzorujejo Bombardier Inc., in se utrdil v svojih finančnih rezultatov. "Naj bom zelo jasen, Bombardier Transportation, ni za prodajo", je dejal Bellemare. "Radi ta posel, in to bo ostal del Bombardier Inc."