sobota, 18. april 2015

[ NL - NS / SLO - SŽ ] AutoSlaap Trein storitev zapre avto-Knjigovodske

EUROPE: EETC Vakantietreinen napovedal konec svoje AutoSlaap Trein avto-knjigovodske storitve, 15. aprila, rekoč povečanje stroškov bi jo pustil nobene druge možnosti, kot da preneha delovati. Družba je dejal, je to "zelo žalostno" Odločitev pomeni izgubo okoli 50 delovnih mest.
Tedenske poletne-le čez noč storitve potekal od S-Hertogenbosch na Nizozemskem v Livorno in Alessandria v Italiji in Koper v Sloveniji z vlaki, vključno avtomobilov izvedbo vagonov kot tudi spalne in ležalniki za voznike in potnike.

V izjavi, EETC direktor Leo Weeber dejal tuje železnice so letos uvedel povišanja "ekstremno" cenah, s 30% povečanjem stroškov vleke in dostopa do infrastrukture. Nizozemski upravljavec železniške infrastrukture ProRail je dvignila svoje cene za 50%, in EETC bili zadeti z 28% dvig vrednosti švicarskega franka.
V januarju je družba sporočila, da so vnaprejšnje rezervacije za letošnji maj-oktober sezone do 30% leta 2014 in ureditev je bila narejena za potnike brez vozila pri vstopanju in izstopanju v Milano Lambrate ali Ljubljani.EETC dejal, "na tisoče" potnikov bi zdaj morali prilagoditi svoje počitniške načrte, pa bi vsa plačila povrnejo in se jih ne sme trpeti nobenih finančnih izgub.