sreda, 18. marec 2015

[ RUS -RZD ] Razpisi linije Moskva-Kazan za visoke hitrosti

RUSIJA: March 16 ruskih železnic pozval k oddaji ponudb za naročila za izvedbo raziskave, razvoj projektov in načrtovanje poti za predlaganih 770 km Moskva - Kazan posvečen progi za visoke hitrosti. Rok za oddajo prispevkov je 16. april, in najvišja cena se določi na 20 · 79bn rubljev plus DDV.


Predlagana linija bi imela 15 postaj, ki služijo lokacije, vključno z Vladimir, Nižni Novgorod in Cheboksary. Moskva - Kazan čas potovanja bi 3½ h in začetna ridership je ocenjena na 10 ° 5 milijonov potnikov / leto. Na dolgi rok bi se pot razširi na Jekaterinburgu.

RZD dejal linija bo največji tok infrastrukturni projekt v Rusiji, in bi se izvajal prek javno-zasebnega partnerstva.

"Razvoj železniškega omrežja za visoke hitrosti, je v osnovi nov korak pri modernizaciji ruskega prometnega sistema, tisti, ki so države, kot so Japonska, Francija, Španija, Nemčija, Italija, Kitajska in številne druge so že sprejeti," je dejal RZD predsednik Vladimir Yakunin . "Pri objavi tega razpisa, smo prepričani, da bosta obe ruske in tuje družbe, ki imajo izkušnje v projektiranju in gradnji železniške proge za visoke hitrosti sodelujte. Prepričan sem, da lokalizacijo v Rusiji naprednih tehnologij na področju železniškega prometa bo imela pozitiven vpliv na razvoj celotnega gospodarstva Ruske federacije. "