nedelja, 9. oktober 2011

Malo potrebo na vlakih bodo opravljali v vrečko

V primeru, da bi potnika zelo tiščalo na stran, bi mu voznik ali sprevodnik dala plastično vrečko, napolnjeno s posebnim prahom, ki se v stiku z urinom spremeni v neke vrste gel

Malo potrebo na vlakih bodo opravljali v vrečko
Reuters
Nizozemske železnice so na svojih vlakih na kratke proge, na katerih ni sanitarij, uvedle vrečke, ki bodo primerne za kratke potrebe v nujnih primerih.

"Od danes naprej bodo na vlakih na razpolago plastične vrečke, ki jih bodo dali potnikom v nujnih primerih," je v petek povedal predstavnik nizozemskih železnic, ki je dodal, da bodo enake vrečke lahko uporabljali tudi v primerih, če bi vlak kje obtičal.

V primeru, da bi potnika zelo tiščalo na stran, bi mu voznik ali sprevodnik dala plastično vrečko, napolnjeno s posebnim prahom, ki se v stiku z urinom spremeni v neke vrste gel. Potniki bodo svoje potrebe lahko opravljali v prazni kabini na koncu vlaka, kjer lahko po opravljeni potrebi pustijo tudi vrečko.

Več potnikov je za nizozemsko televizijo že povedalo, da se z ukrepom ne strinjajo, še posebej pa so bile nad iznajdbo ogorčene ženske. Jezno so se odzvali tudi vozniki vlakov, ki so ogorčeni nad idejo, da bi njihovo delovno mesto spremenili v sanitarije.

Ukrep so sprejeli še preden je nizozemski parlament letos potrdil, da od leta 2015 naprej ne bodo več kupovali vlakov brez sanitarnih prostorov.