sobota, 26. februar 2011

RUDOLF STEINER EXPRESS ; Sd-Mb-Ptuj-Ormož










Rudolf Steiner, se je rodil kot otrok v Goričan železnice, je odraščal v drugih dveh železniških postajah, in veliko ur svojega življenja preživel na vlakih in čakalnic. Potovanje je prebral na desetine knjig, pisal pisma v Negotov vagoni in pripravo svojih predstavitvah medtem ko je sedel med drugimi potniki. Ta "življenjski poti" od vsega začetka precejšen, kot so rdeče ali se je vključilo v pripravo spominske in kmalu, tako pri oblikovanju skupne spletne platforme, kot tudi moto notranji in zunanji človek mora biti spravimo v gibanje, ki se nahajajo privlačne (k) lahko odziv. V tem smislu smo namenjeni 150. Rojstni dan Steinerja, uspelo razširiti možnosti za potovanje, in, kot povezovalni premakniti spomenik, na pravi poti, da se določi poseben Rudolf vlak Steiner, ki se bodo zbrali udeleženci iz vsega sveta in zagotavlja edinstveno priložnost, da se na povsem ločenega pouka sledovih ustanovitelj antropozofije.

Train Interregio je "vlak ljudi," je nemška železnic. Proizvedeno v, samo za Interregio ustanovil "najbolj sodobne tovarne avtomobilov v Evropi", so (manager magazin) vozil predstavlja "novo kulturo potovanje z vlakom." Vlak postopoma uvaja od leta 1988. In na koncu pripeljala do dve uri ritem na 24 vrstic in 440 vlakov na dan, ki služijo mrežo okoli 11.000 kilometrov. Oblika vozila začela Karl Dieter Bodack in realizirani s pomočjo pisarne v Stuttgartu (Jens Peters) v sodelovanju z oblikovalcem barve Fritz Fuchs od Jaerne (Švedska).
Na podlagi socialnih spodbud za Rudolfa Steinerja, katerih osnutek smernic obrnili nemške železnice, razvojnega dela in proizvodnje v PFA. Osnove osnutka izšla iz umetniške in arhitekturne nasadom Rudolf Steiner ter obliko in barvo prostorov sledi ekološko zaporedje. Dedinjo nemške železnice, NJŽ Regio, poseben vlak za Rudolf Steiner Express na voljo zdaj postavlja Interregio Takšna vozila, obogatena z Rajnino klub vagona zlata v sredini vlaka in priklop legenda znano mešanje lokomotive 103. Nenavadna notranjosti vlaka s prostorno hodnikih, oddelki in prostori za zabavo, in udobno vagon klub potniškega prometa bo zagotovila najboljše pogoje za vzajemno srečanja in pogovori. Poleg otroštva železniških postaj Steiner in adolescence v pripravi in še veliko več prireditev in razstav.

Ob jubilejnem letu rojstva Rudolfa Steinerja 2011th umetnik Richard HILLINGER namenja eno od svojih bronasto golobov Rudolf Steiner. Od 10 Decembra 2008., je ob 60. Obletnico Deklaracije o človekovih pravicah, 30 drugih golobi "leteči", kot glasniki miru po vsem svetu. Ta dosežek je bilo dokumentirano v http://www.richard-hillinger.de v akciji featuring 30 nemških muzejev, nemškega parlamenta in vladi Nemčije. Na podlagi številnih zahtev - predvsem na področju izobraževanja - projekt je bil v letu 2009. izkušeni razširitev, med katerimi so poleg Edith Stein, Sri Aurobindo, Käthe Kollwitz in Friedrich Schiller, in druge pomembne osebnosti, dodeljene tistim, ki so se borili za mir, človekove pravice in demokracijo. Golob miru za Rudolf Steiner je Richard HILLINGER predvsem zaradi vpliva Rudolf Steiner do umetnikov, kot je Josef Beuys.

Ideja projekta zunaj, ki spodbuja nastanek tako imenovane. "Global ikone", asociativno shranjevanje slikovnih podatkov, ki spreminja prekrivanje pričevanje o dinamiki kulturnega sinkretizma in pozval intervencije. Ona bi se oprla na intuicijo in umetniškega in političnega delovanja in da navede, pravičnosti, svobodi, človečnosti, demokracije in miru, temveč tudi opozorila za preprečevanje ali grožnja.

V februarju je bronasti golob pošlje v uradnem rojstnem kraju Rudolf Steiner, in bodo prišli v Spodnji Kraljevec na železniško postajo s posebnim vlakom Steiner Express 25. Februar 2011.Iz Spodnji Kraljevac golob miru bo šel na enoletno potovanje skozi vse kraje, v katerih je Rudolf Steiner zapustil velik vpliv, in veselje ljudi, ki so usmerjene v njegov utrip miru.

vožnjo z vlakom: Köln - Mannheim - Stuttgart - München - Salzburg - Graz - Spielfeld Strass - Maribor- Ptuj - Ormož - Čakovec - Spodnji Kraljevec - Brunn am Geirge - Neudörfl - Dunaj - Salzburg - München - Stuttgart - Mannheim - Köln