ponedeljek, 21. februar 2011

Francija objavila kapitalskih projektov v javnem prometu

Francoske oblasti so objavljeni rezultati drugega razpisa za projekte javnega prevoza potnikov. Skupaj 78 projektov v 54 od strnjenega naselja Paris je na seznamu za gradnjo. Skupni znesek, da bo država v prahi približno 590.000.000 evrov.

Izbrani projekti izpolnjujejo tri osnovne zahteve: okolje (prispevek k zmanjševanju emisij), socialne (izboljšanje ugodja potnikov in bolje povezati regijo z nekaj vrstic prevoza) in ekonomske (prispevek h gospodarski zagon, bo mogoče doseči, saj se bodo vsi začeli delati na projektih za obdobje dveh let ali prej).

seznam projektov, ki vključuje delo na 29 tramvaj omrežja (skupaj 152 km) in dve podzemni omrežja (skupaj 14 km). "Rezultati tega projekta so dokazilo o izvajanju zakonodaje na področju varstva okolja. Država kapitalske naložbe označuje novo obdobje v izgradnjo skupne prihodnosti mest, ki so opredeljene s strogimi okoljskimi standardi, gospodarske pritožbe in vsakdanje udobje, "je skupno izjavo, francoski minister za okolje Nathalie Kosciusko-Morizet in francoski minister za promet Thierry Mariania.


dscf48071_22_09_10_berlin_messe

Foto: A. Klečina