ponedeljek, 2. oktober 2023

[UK] Nova nacionalna železniška pogodba za partnerstvo Zahodne obale

 15. oktobra 2023 se bo začela nova nacionalna železniška pogodba (NRC) za partnerstvo Zahodne obale (WCP). Z Ministrstvom za promet je bilo dogovorjeno 19. septembra. WCP obsega Avanti West Coast in West Coast Partnership Development – ​​operaterja v senci za program HS2. NRC bo trajal do 17. oktobra 2032, odvisno od tekoče odobritve DfT. Začne se z osrednjim triletnim mandatom do 18. oktobra 2026.



Generalni direktor Avanti West Coast Andy Mellors je dejal: »V zadnjih šestih mesecih smo dosegli pomembne in trajne izboljšave v operativni uspešnosti in zadovoljstvu strank. Odpovedi, za katere je odgovoren Avanti West Coast, so se ustalile pri pod 2 % načrtovanih storitev. Zadnje leto je bilo zahtevno, vendar bi se rad zahvalil našim strankam in deležnikom za njihovo potrpežljivost. Pred nami so še izzivi, a veliko se jih lahko veselimo v našem omrežju, vključno s koristmi za stranke, kot sta nadaljnja nagrajena prenova naših Pendolinov in uvedba naše nove flote Hitachi, ki bo povečala zmogljivost in dodatno izboljšala naše trajnostne poverilnice.«

Shamit Gaiger, generalni direktor West Coast Partnership Development, je dejal: »Nova nacionalna železniška pogodba nam bo omogočila, da se bomo še naprej osredotočali na načrtovanje, razvoj in izvajanje prihodnjih storitev visokih hitrosti v omrežju, saj želimo postaviti nove standarde. v britanski železnici. Zavezani smo sodelovanju z našimi partnerji, da bi uresničili koristi, ki jih bodo te storitve zagotovile našemu gospodarstvu, skupnostim in potnikom. Ko bo infrastruktura zgrajena, bomo zagotovili, da bodo stranke v središču prihodnjih hitrih storitev na Zahodni obali."