petek, 6. oktober 2023

[ESP-RENFE] AVE med Madridom in Marseillom začne krožiti vsak dan

 

  • Renfe že ponuja štiri dnevne naklade AVE, ki povezujejo 17 destinacij med Španijo in Francijo

  • S superceno Renfe lahko na www.renfe.com kupite vozovnice za teden dni potovanja po Franciji za samo 15 evrov in za 5 evrov več v razredu Choose Confort.


Renfe je danes v Marseillu praznoval še en mejnik v procesu internacionalizacije. Vlaki AVE, ki povezujejo glavno mesto Provanse in sedem drugih francoskih destinacij z Madridom, Katalonijo in Aragonijo, začnejo krožiti od ponedeljka do nedelje.

13. julija 2023 je Renfe začel tekmovati na francoskem trgu s premiero svojega prvega samostojnega vlaka AVE v Franciji, med Lyonom in Barcelono, s kroženjem od petka do ponedeljka. 28. julija je bila dodana linija Marseille-Madrid, ki prav tako kroži štiri dni v tednu.

V mesecu septembru je linija Lyon začela dnevno krožiti, oktobra pa linija Marseille. Renfe tako ponuja štiri vlake na dan (po dva v vsako smer), ki povezujejo 17 destinacij na obeh straneh meje, s skupno 28 tedenskimi kroženji.

V teh prvih mesecih delovanja je Renfe s svojimi vlaki AVE International prepeljal že več kot 100.000 potnikov.

Renfe supercena

Hkrati s svojim napredovanjem v Franciji je Renfe lansiral Superprecio: teden prodaje vozovnic za potovanja to jesen. Vstopnice bodo naprodaj jutri na www.renfe.com in jih je mogoče kupiti do 10. oktobra, omogočile pa vam bodo potovanje z AVE med desetimi francoskimi destinacijami v mreži Renfe v Franciji za samo 15 evrov.

Za mednarodne proge bosta na voljo dve super ceni: 29 evrov za potovanje iz Montpelliera, Nimesa, Béziersa, Narbonna ali Perpignana v Barcelono, Madrid in katero koli drugo špansko destinacijo ter 39 evrov za daljše razdalje, povezava iz Valence, Marseilla, Aix-en-Provence, Avignon in Lyon s katero koli destinacijo v Španiji.

Superprice prav tako dosega Choose Comfort Class AVE. Za malo več lahko uživate v ponudbah z dodatnim udobjem in prilagodljivostjo vozovnice: 20 evrov znotraj Francije in od samo 39 do 45 evrov za mednarodna potovanja. Vstopnice v ponudbi omogočajo potovanje od 23. oktobra.

Konsolidacija ponudbe

Le dva meseca in pol po svojem solo debiju v Franciji Renfe zaključuje svojo prvo operativno uvedbo in dosega 28 tedenskih frekvenc na svojih dveh poteh v Franciji (iz Marseilla in Lyona), s pozitivnim stanjem v razvoju operacije. povpraševanje, ki presega 80-odstotno povprečno zasedenost.

Z dopolnitvijo ponudbe vlakov s storitvami od ponedeljka do nedelje na obeh progah AVE napreduje pri utrjevanju kot trajnostna in kakovostna potovalna alternativa za povezavo Španije in Francije po najboljši ceni.

Storitev AVE na progi Madrid-Marseille povezuje vmesne postaje Guadalajara, Zaragoza, Camp de Tarragona, Barcelona Sants, Girona, Figueres Vilafant, Perpignan, Narbonne, Béziers, Montpellier-St-Roch, Nîmes, Avignon-TGV in Aix- en-Provence. Linija Lyon prav tako dodaja to destinacijo in Valence na seznam mest AVE.
Na odseku, ki ga delita obe progi (med Barcelono in Nimesom), lahko Renfe zdaj ponudi štiri dnevne vlake (dva v vsako smer) in privlačnejšo kombinacijo voznih redov in časov potovanja. Nimes-Barcelona v 3 urah, Montpellier-Figueras v 2 urah, Narbonne-Girona v 1 uri in 20 minutah, Tarragona-Montpellier v 3 urah in 51 minutah.

Čas potovanja iz Marseilla je manj kot 5 ur do Barcelone, ​​6 ur in 40 minut do Zaragoze in 8 ur do Madrida.

Iz Lyona potrebuje AVE manj kot 5 ur, da doseže Barcelono, in samo 4 ure do Figueresa.