torek, 12. september 2023

[PL-PKP IC ] Prva poljska lokomotiva s hitrostjo 200 km/h je pripravljena!

 Newag je dokončal izdelavo prve poljske lokomotive, ki naj bi poganjala vlake s hitrostjo 200 km/h. Začnejo se testiranja večsistemske električne lokomotive. 


Izdelava prvega večsistemskega vozila iz družine Griffin je bila odložena, a kot je izvedel "Rynek Kolejowy", je prvo končno pripravljeno. 
- 11. septembra bomo začeli postopek odobritve naše najnovejše električne lokomotive Griffin E4MSUa, - je za "Rynek Kolejowy" povedal tiskovni predstavnik Newaga Łukasz Mikołajczyk.


Statični testi zavor bodo kmalu potekali v Krakovu. - Potem, na prelomu septembra in oktobra, se bo lokomotiva začela testirati na testni stezi v Żmigródu - sporoča predstavnik proizvajalca.

Prve fotografije večsistemskega Griffina pri 200 km/h smo predstavili junija letos . Tudi ta mesec je PKP Intercity povečal naročila v Newagu zaše 5 večsistemskih lokomotiv tega tipa . Newag želi  večsistemskega Griffina pokazati na sejmu Trako v Gdansku . 

Po pridobitvi soglasij se bodo lokomotive lahko gibale s hitrostjo 200 km/h in delovale pod različnimi napetostnimi sistemi naših sosedov – med drugim: v Nemčiji, na Češkem, Slovaškem, v Avstriji in na Madžarskem. To bo PKP Intercity odprlo pot k povečanju števila mednarodnih povezav, Newagu pa bo morda omogočilo širitev v tujino, saj je po tovrstnih lokomotivah povpraševanje na evropskem trgu (trenutno jih na veliko izdelujeta le Siemens in Alstom). ).