sreda, 13. september 2023

[AT/PL] Siemens Mobility bo na Traku predstavil multiplo enoto Mireo

 Od 19. do 22. septembra 2023 bo v Gdansku potekal največji železniški sejem na Poljskem ter v srednji in vzhodni Evropi – TRAKO. Med razstavljavci bo Siemens Mobility, ki predstavlja celovito ponudbo za železniški trg na Poljskem.



Na 15. sejmu Trako v Gdansku bo Siemens Mobility predstavil svoji dve sodobni vozili.

– V torek, od 13.30 do 14.15 bo potekala prva uradna predstavitev regionalnega vlaka Mireo na Poljskem. Predstavljeno vozilo od leta 2022 deluje v barvah DB Regio AG v omrežju Lausitz (regija Lužica), med drugim pa vozi blizu poljske meje – vključno z do Frankfurta (Oder) ali Cottbusa. Delovanje na sejmu predstavljenega Mirea lahko zmanjša stroške porabe električne energije do 20 % v primerjavi z vozili podobnih parametrov. Glede na naraščajoče stroške električne energije Siemens Mobility postavlja nov standard za regionalni transport na poljskih tirih, je dejal Marcin Górecki, tiskovni predstavnik Siemens Mobility.

– Dan kasneje, v sredo, med 13.00 in 14.00 uro bo skupaj s Cargounitom predstavljena in uradna predaja lokomotive Vectron MS. Vozilo bo imelo edinstveno poslikavo, ki bo poudarjala 20-letni prispevek operaterja k razvoju poljske in srednjeevropske železniške industrije. To bo tudi 200. okrogla lokomotiva, ki jo je kupil vozni park. Med samo predstavitvijo bo razkrito tudi podjetje, ki bo pri Cargounitu najelo najnovejšo lokomotivo – dodaja Górecki.

Siemensova stojnica bo locirana na stojnici B06 v glavni hali B. Siemens bo tam predstavil in govoril o naslednjih temah:

• Železniška infrastruktura - prvič na Poljskem se bodo obiskovalci lahko vozili na simulatorju avtonomne vožnje (ATO) na zvesto reproduciranem odseku digitalne S-Bahn v Hamburgu, ki od oktobra preizkuša to rešitev v potniškem prometu. 2022. Dodatno bo Siemens na področju železniške infrastrukture prikazal kretni pogon ELS710, podatkovno diodo DCU, modul MiniLEU ter predstavil tehnologije na področju ETCS in 25kV elektrifikacije • Storitve
in projekti na ključ - Railigent X, Railcover, Tehnologije MoBase ter evropski in globalni projekti Turkney
• Vozni park – model vlaka na vodik Mireo Plus H in predstavitev platform Viaggio, Velaro, Vectron, Mireo in Desiro, skupaj s sistemom vzdrževanja in skupnimi življenjskimi stroški (LCC)
• Komponente – celoten motorni pogon + menjalniki za metro in regionalne vlake, pomožni pretvorniki v tehnologiji SiC in celovita ponudba MoComp

V času Trako 2023 bodo strokovnjaki Siemens Mobility sodelovali tudi na več najpomembnejših železniških diskusijskih panelih in seminarjih. Ti bodo vključevali:

• Mednarodno debato o tovornih železnicah v organizaciji Fundacije ProKolej
• Tri seminarje SIRTS o vrvnih sistemih, tirnih vozilih in kibernetski varnosti
• Debato »Tehnologije prihodnosti na železnicah« v organizaciji Združenja za interoperabilnost in razvoj železniškega prometa