sreda, 1. avgust 2018

[ I-TI ] Trenitalia nagradi okvirno pogodbo za DMU v višini 1 milijarde EUR

ITALIJA: Trenitalia je družbi Hitachi Rail Italy dodelila okvirno pogodbo za dobavo do 135 regionalnih dizelskih več enot.
Sporazum, podpisan 27. julija, vključuje trdno naročilo za 70 enot, možnosti pa še za 65, kar bi skupno vrednost znašalo 1 6 milijard EUR.

Trenitalia je dejal, da je mednarodni razpis pritegnil zanimanje najpomembnejših dobaviteljev voznega parka na trgu, zmagovalec pa je bil izbran na podlagi ekonomsko najugodnejše ponudbe.
DMU naj bi zgradili v tovarnah Hitachi Rail Italije v Pistoia, Napoli in Reggio Calabria, s prvim pričakovanim začetkom obratovanja leta 2021. Trenitalia je dejal, da bi ponudili večjo zanesljivost in udobje potnikov
Zadnji okvirni sporazum je del širšega regionalnega programa nabave vlakovnih poti. Avgusta 2016 je Trenitalia podelila okvirni sporazum Alstom Lot 1, ki je zajemal dobavo do 150 kosov Coradia Stream (blagovno znamko Pop by Trenitalia) z enojno-paletnimi večtočkovnimi enotami v vrednosti 900 milijonov evrov, medtem ko je Hitachi Rail Italija dobil okvir Lot 2 dogovor o dobavi do 300 Caravaggio (blagovno znamko Rock) visoko zmogljivih dvonivojskih EMU v vrednosti 2,6 milijarde EUR. Te enote naj bi začele delovati leta 2019.
Stadler je bil izbran kot prednostni ponudnik za sklop 3, ki pokriva dobavo DMU, ​​vendar je po nadaljnji oceni ponudb ponovno ponudil ponudbo leta 2017.