petek, 3. november 2017

[ GER - DB ] Nova hitra linija Berlin-München

2 uri manj časa potovanja: Z ICE Sprinter potujejo še hitreje med Berlin-München

Od 10. decembra 2017 potujejo v rekordnem času z vlakom med Berlinu in Münchnu. ICE Sprinter povezuje mesta v manj kot 4 urah. 

Nova linija za visoke hitrosti omogoča vlaku udobno alternativo letalu ali avtomobilu. Ali začnete potovanje neposredno na osrednji postaji v centru mesta? brez prometnih zastojev, varnostnih pregledov ali čakanja pred vkrcanjem.



S 300 km / h na poti


Med glavnimi postajami zvezne prestolnice in bavarske metropole ležijo 623 km. ICE Sprinter povezuje dva centra na novi progi za visoke hitrosti z največjo hitrostjo 300 km / h. Čas potovanja se skrajša za dve uri do približno 3:55 ure. Za primerjavo: Redna ICE vozi pot v 4:30 ure. 

Na poti se ICE Sprinter ustavi v Halleju, Erfurtu in Nürnbergu. Trikrat dnevno začenši z ICE Sprinter v Berlin in Munchen - vsak po 6, 12 in 18 uro. To omogoča udobne dnevne izlete . 

Na progi Berlin-Frankfurt se bo ponudba Sprinter razširila na 5 vlakov na dan na dan 

Črta se voziod Erfurta do bančne prestolnice na glavnem mestu.

Boljši takt s koordiniranim časovnim razporedom

  • Poleg ICE šprinterji sprejeti hitre linije ?? Berlin München ICE vlakov skoraj vsako uro na beat prometa . S temi boste 90 minut hitreje kot prej.
  • Dnevno 35 ICE vožnja od zgodnjega jutra do večera na progi za visoke hitrosti Berlin-München, 6 od njih kot Sprinter.
  • usklajenim časovnim razporedom ICE dosežete številna mesta v vseh smereh vsaj vsake 2 uri.

Prednosti za okolico - hitrejše za regije

Na vseh postajah ICE se lahko spremenite med lokalnim in medkrajevnim prometom. To vam daje dragocen čas zahvaljujoč hitremu delu, tudi če živite ali delate stran od metropole. 

Lahko dosežete svoj cilj iz številnih delov Severne Nemčije, Srednje Nemčije in Bavarske večinoma le z eno spremembo. Čas potovanja je med 60 in 150 minutami. 

Optimiziran časovni razpored zagotavlja, na primer, Erfurt in Nürnberg nemoteno povezavo vseh povezav ICE z regionalnim prometom brez dolgih čakalnih dob.



Ostanite sproščeni

Neposredni od A do B

Novi neposredni povezavi vam bodo v prihodnosti prinesli bolj udobno destinacijo. Potniki iz Srednje Nemčije bodo imeli koristi od novih možnosti potovanja, ne da bi morali spremeniti vlake od 10. decembra 2017:
  • Vsake dve uri vlaki ICE potujejo od Leipziga do Stuttgarta ali od Hallea do Hamburga
  • Med Berlinu in Frankfurtu je nemški spletni širi število skozi povezav za približno tretjino, so že ločeni ICE proge Frankfurt-Leipzig, Leipzig-Berlin treba povezati. Sprememba je odpravljena.
  • Z novim progi za visoke hitrosti ?? Berlin München ponuja tudi novo neposredno povezavo med Erfurt in Bamberg teči skoraj uro ICE vlakov: skozi sredino Turinški gozda. Potovanje traja le 45 minut.