ponedeljek, 6. november 2017

[ ČD - CZ ] Češke železnice so pokazale obliko vektronov

Češke železnice so razkrile, kako bodo lokomotive družbe Siemens Vectron izgledale v svojih barvah. Postavili so jih na progi od Prage do Berlina in Hamburga, ostanejo s tradicionalno modro-belo kombinacijo. Uradno je podjetje vektronom posodilo deset let za uvedbo v prihodnjih tednih.

"Grafično oblikovanje smo naredili sami, glede na prvotni idejni zasnovi Studio Najbrt, " je dejal tiskovni predstavnik Češka Železnice Radek Joklík.České proga na strani lokomotive dani silhuet glavnih znamenitosti štirih mestih, kjer se pojavljajo Vectron: Praga, Dresden, Berlin in Hamburg. Angleški napis napoveduje, da lokomotive Češke železnice povezujejo kraje in ljudi.
Čeških železnic so naročili skupaj deset več sistemskih lokomotiv, vključno storitev lizinške družbe bo dobava evropsko lokomotivo Leasing (ELL). Njen logotip na lokomotivi bo tudi. Čeških železnic za deset let lizinga bo plačal 1,6 milijarde.
Po spletni strani revije  Railroad , ki sodi, da so češke železnice lokomotive iti v Kielu, bo ena Vectron redno pojavljajo na hitrih vlakih iz Prage do Cheb v poglavju Praga - Usti nad Labem.
Server Zdopravy.cz že konec oktobra dejal, da tudi od decembra konča s prihodom novega voznega reda, da bi zamenjali lokomotive v Dresden, saj uhaja iz Deutsche Bahn usposobiti vse voznike.