sreda, 19. april 2017

[ CZ - RJ ] RegioJet nakupovanje. Prevoznik pridobi nove lokomotive iz Nemčije

Zasebni prevoznik RegioJet bistveno modernizacijo svojega železniškega voznega parka. Od Bombardier za nakup 28 novih lokomotiv iz Astre nato še velike zmogljivosti vozila. To je doslej največji transakcije letos na Češki železniški promet.



RegioJet sklenili dogovor za nakup osmih Bombardier Traxx lokomotive MS2e pri dvajsetih ima možnost. Cena posla družba ni namigoval RRP je okoli sto milijonov na lokomotivo.
Traxx da Bombardier izdelana v Nemčiji, tako da postane najbolj uspešen multi-sistem lokomotiva izpolnjuje standarde TSI med čeških železniških operaterjev pred Siemens Vectron in 109e lokomotivo iz Skodapromet. Največji lokomotive v Češki Metrans Rail, ki jih ima v lasti, in trideset drugih v zakup. Ampak najprej (razen za občasno pomoč), se uporabljajo za vleko potniških vlakov.
RegioJet prevzame letos pet letal, tri druga mora prevzeti naslednje leto. To bi v lasti, in da jim del svojih sredstev in delno na kredit. Do sedaj, poleg starejših uporablja 163 lokomotiv iz Skoda so v najemu lokomotiv Siemens Vectron.
Nakup kažejo velike načrte za širitev RegioJet ne samo v Češki republiki. Družba je dejal v izjavi, ki so multi-sistem lokomotive odobren za delovanje na Češkem in Slovaške republike in drugih evropskih državah. Posebna države pa prevoznik ni. Kaj se zgodi z Persing kot obstoječe lokomotive serije 163 pravi, ni jasno.
Lokomotive s močjo 5,6 MW in največjo hitrostjo160 km na uro, pri čemer Bombardier že drugi nosilci, na primer, zbrani na desetine kosov nizozemske železnice. Ti bodo v Kasslu v Nemčiji.



RegioJet načrtuje uvedbo novih Traxx lokomotive za vlake, ki deluje tako na praškem-Ostrava in Košice, in na poti iz Prage v Brno in Breclava in nato na Slovaškem. Vlaki iz Bombardier RegioJet bila uporabljena na Slovaškem: Gre za Talent dizelski enot na progi Bratislava-Komarno.
RegioJet hkrati povečanje števila vagonov. V romunski Astri vozički naloži dodatnih šestnajst novih vozil, deset jih je že uvrščen v prej flota. Velike zmogljivosti vozila do osemdeset potnikov bo imel vsak varnostnizaslon.