četrtek, 20. april 2017

[ CZ - ČD ] obnovili povezave Praga-Krakow

Praga, 18. april 2017 - Državni Podjetje ČD (češke železnice) in poljski operater PKP Intercity še nekaj dni, in po sedmih letih obnovili pogodbe za neposrednih dnevnih povezav med Prago in Krakovu.

Do konca septembra sezonsko povezava Ex 114/115 "Krakov" bo povezala dve prestolnici, ki odhajajo iz Prage ob 10:22 in prihodom v Krakovu ob 17:21. V drugo smer se bo pustil Krakow ob 10:42, ki prihajajo v Pragi ob 17:39.
Express "Krakov" ponuja potnikom udobne, klimatizirane trenerje s sedeži v prvem in drugem razredu. V Pragi-Ostravi na voljo Wi-Fi in bar. Za mlajše potnike bo potovanje srečnejši zaradi kinu s zgodbe pravljice. Na voljo sprejeti na 230 V za napajanje elektronskih naprav, kot so mobilni telefoni, prenosni računalniki, in tako naprej. Na krovu je mogoče tudi za prevoz koles.

Dostop do novega poročila je odobril vse običajne mednarodne vozovnice za, vključno z različnimi popusti in mednarodnih omrežij vozovnice, kot InterRail ali Eurail Pass. Vlak lahko potujejo med spomenikov Unescove Pragi, Olomouc in Krakovu iz vsega sveta. Potniki med Pragi in Krakovu lahko uporabite tudi nočne povezave s spanjem avtomobilov ali privezov.