torek, 21. marec 2017

[ D / CZ - DB / ŠKODA ] Skoda Transport gre v velikanski nemški ponudbe

Nemški velkodopravce Deutsche Bahn je pripravljeno za železniške industrije ena izmed najbolj zanimivih ugrizi v zadnjih letih. Podjetje načrtuje v naslednjih letih veliko vlagati v floti prevoza na dolge razdalje, v trenutku, ko se je začela iskanju desetine dobaviteljev električnih vlakov. 



Nemški železnice zahtevajo ti potisni potezni koncept, v katerem lahko lokomotiva potegne in potisni komplet. Možnosti so odprte za tudi češko Škoda promet , ki zadeva Nemčijo kot ključni trg za prihodnost vašega podjetja. Od leta 2013, zato ima hčerko v Münchnu.

Tiskovni predstavnik Lubomir Črna potrdili, da je nemška Engineering Pilsen sodeluje na razpisu. "Verjamemo, da bodo naše navedbe v kvalifikacijski dirki stati. Sposobnost za tako pogodbo imamo na voljo, "je dejal črna.
V Nemčiji se je začelo kvalifikacijski krog, ki bo trajalo več mesecev. Proces se bo odražalo v okvirnem sporazumu s proizvajalcem, ki bo Deutsche Bahn po 2021 za dobavo dvajset garniture leto. Nemci zahtevajo posamezne vlakov krova za najmanj 485 potnikov, kot referenca, ki prosi vsaj eno podobno pogodbo za nemške, avstrijske in nizozemskem trgu.
Podrobnosti o finančnih stroškov ali natančnih številk pa Deutsche Bahn vlaki niso razkrili še. "Trenutno je naš poziv za sodelovanje v tekmovanju še vedno teče. Zato ne bo komentiral, "predstavnica Susan Lehmann DB. Poljski specializirani spletni Rynek kolejowy uvršča med najbolj resnih kandidatov, Bombardier, Siemens, Stadler, CAF in Škoda.
Češki proizvajalec bo med drugim odvisen od referenco iz Bavarske, za katere sedaj proizvaja sedem-nadstropne pritiskom vplivne vlakov v vrednosti 2,6 milijarde kron. Ocenjeno je, da bo v milijardah do deset milijard kron nedavni nakup Deutsche Bahn. Medtem ko je cena ni edino merilo.