ponedeljek, 15. februar 2016

[ D - DB ] Novi dizelski "SHARK" - Pesa

Lüdenscheid - na šestih progah "Sauerland omrežje" Deutsche Bahn - vključno s povezavo Lüdenscheid-Dortmund (RB 52) - tam bi morala biti nova vozila s spremembo voznega reda v decembru. Ampak nič ne bo prišel.

Poljski proizvajalec Pesa, DB Regio NRW obvestil, da bo dobava skupaj 36 dizelske lokomotive ne bo prišlo pred sredino 2017th Zvezna železniška agencija ni izdala dovoljenja. Domnevno so nekaj milimetrov preširok za nemško železniško omrežje.
Proga je zmagal na razpisu za Sauerland omrežja s skupno šestih linij znova. Za povečanje udobja potnikov, DB naloži povsem novo dvo- in tridelni DMU za vse linije. Up do 140 kilometrov na uro, so vlaki opremljeni med drugim s stroji za video nadzor in vozovnic na krovu.
Novi avtomobili še niso znane in valjanje vlaki kmalu ne bo več deloval. Ker se flota vključena v regionalni promet v Brandenburgu od decembra.
Thomas Ressel, CEO Zweckverbandes Ruhr-Lippe (ZRL), določa časovno zamudo za urnikom, na poti od Lüdenscheid v Dortmundu ni tako kritično. V sprint močne poteze lahko predvsem zaradi velike razdalje, na primer v Kassel, igrajo na njihove prednosti in omogočajo nove Umsteigeanschlüsse. "To je v Volmetal ni pomembno." Toda zelo verjetno pomembna je kakovost vozil, za prehodno obdobje. "V interesu naših kupcev, smo želeli sprejeti nobenih kompromisov."
Začetne težave, da ga vedno znova, tako Ressel, in opozoril na začetek Dortmund-MÄRKISCHE železnice: ". Dobava vozil je zapoznelo za eno leto"