torek, 4. avgust 2015

[ SLO - SŽ ] Železniška proga med Borovnico in Pivko bo kmalu sanirana

Odpravljanje posledic žleda, ki je pred dobrim letom in pol uničil vozno mrežo na železniški progi med Borovnico in Pivko, je dolgotrajno in zamudno, vendar naj bi zadeve sanirali do konca tega meseca.
Tako po omenjeni progi, po enem tiru, že vozijo električne lokomotive, kmalu pa naj bi elektrificirali tudi drugi vozni tir in vzpostavili normalno stanje.

Odprava posledic žleda, ki je povzročil Slovenskim železnicam za več kot 40 milijonov evrov škode, se je zavlekla zaradi postopkov oddaje javnih naročil in zaradi težko dostopnega terena. Sicer pa bodo danes med Verdom in Logatcem, po besedah direktorja SŽ-ja infrastruktura Matjaža Kranjca opravili tehnični prevzem enega na novo elektrificiranega tira.
Kot pove Kranjc, bo potniški promet med Ljubljano in Sežano spet vzpostavljen 1. septembra, v okviru dodeljenih vlakovnih poti.
Slovenske železnice (SŽ) pospešeno posodabljajo železniško infrastrukturo, tako poteka projekt vzpostavitve baznih postaj, ki so ponekod povzročile veliko razburjenja med prebivalstvom, potekajo gradbena dela na številnih odsekih in tako bodo jeseni stekla dela na odseku Celje-Laško, nato pa še Poljčane-Slovenska Bistrica.