četrtek, 20. november 2014

[ CZ - ČD ] Železnice bodo dvig cen inflacije, je določa več vlakov

Češke železnice v novim voznim redom, ki bo začel veljati 14. decembra, se določa dnevno povprečje 6789 vlakov. V primerjavi z lansko rastjo 64 sklepov.Cena vozovnic se bo povečal za približno odstotek, na poti do 50 km ostaja enaka. Na sredinem srečanju z novinarji dejal član uprave, odgovoren za železniški potniški promet Michal Stepan.


"Petnajst fare od Lysa nad Labem, da Nymburk ostaja na enaki ravni, to je na 29 kron. Fare iz Prage v Kölnu, 69 kilometrov poveča za eno krono in na progi, na primer, Praga-Cheb, ki meri 219 km, bo treba prilagoditi na dveh kron, "je dejal Stephen.

Po Stephen nacionalni letalski prevoznik je pred kratkim pridobili potnikov, zlasti na dolge razdalje in dnevnih migrantov. Od januarja do septembra skladbe zabeležena letna rast števila potnikov okoli 672.000.Prevoznik čaka do konca leta presegle 170 milijonov potnikov.

Podaljšani povezave
Med glavne novosti časovnim razporedom razširiti linijo iz Prage v Ostravi je odsek v slovaškem mestu Košice. Pri nakupu vstopnic zgodaj iz Prage v Košice bi u Pendolino najcenejše vozovnice mora priti do CZK 510, vključno z 85 kron za rezervacijo. Na dvournem razmiku morala zgostitev povezave railjet pripeljale med Pragi in na Dunaju, na novo bi bilo treba razširiti na teh vlakov Gradca.

Nacionalni vozni red prevoz vrne preklicano povezave iz Luhačovic do Otrokovice, se bo okrepil v konicah vlake, ki vozijo med Brno in Havlíčkovým Brod in obnovljena bo omejena povezava med Olomouc in Šumperkem. V vseh primerih so ti spoji, da je na srečanju z novinarji v konec julija, je predstavil nekdanji minister za promet Anthony Prachař.

Porinil tudi prek novega reda, ki bo Pendolino vlaki, ki potujejo iz Prage v Cheb in Franzensbad ustavili v Kynzvart.

Uvesti program zvestobe
Novo v naslednjem vrstnem redu se uvaja tudi program zvestobe za redne stranke, imamo običajno uporabljate zasebne prevoznike ali letalske družbe. Pri vsakem nakupu v spletni trgovini češke železnice kupci pridobijo točke, ki jih nato lahko uporabijo za nadaljnje potovanje, ali za pridobitev preferencialne vstopnic za prireditve z železniško tematiko, kot so vhodi železniških muzejev.

Se bo predstavil tudi novo kategorijo hitrimi vlaki višje kakovosti znan kot RX, ki bodo vključeni dograjeni vagoni. Skupaj prevoznik prevzema uporabo teh vlakov na 27 priključkov.