torek, 1. julij 2014

Gremo na morje

Na kopanje k sosedom ali po Evropi gremo z vlakom - brez dolgih cestnih kolon in ugodno, tudi do 70 % ceneje.

Približuje se čas dopustov in počitnic, ko nam misli že uhajajo na morje, plažo, druženje s prijatelji in k zabavi, stran iz sivine vsakdana. Kot vsako leto se bodo tudi letos proti morju vile dolge kolone avtomobilov, ki se jim lahko izognete. Letos potujte drugače in izkoristite ugodne, tudi do 70-odstotne popuste in pustite, naj vas tiri zapeljejo v številne kraje na izlet ali pa na dolga nepozabna potovanja.

S kopalnim vlakom do Opatije ali Reke

Z dvema direktnima vlakoma se lahko, od 25. junija naprej, odpeljete do mondene Jadranske Nice - Opatje ali do največjega pristanišča in turistično prometnega središča - Reke, kjer lahko zapustite »trdna tla« in nadaljujete pot s številnimi ladijami ali trajekti.

V Pulj (Pulo) že za 30 evrov. Mladi pa še ceneje!

Na počitnice ali le na enodnevni izlet se lahko vsak dan, med 21. junijem in 28. septembrom, do središča zgodovinskega mesta Pulj zapeljete vlakom, s posebnim 60-odstotnim poletnim popustom. Poletni vlak vozi vsak dan iz Maribora preko Ljubljane v Pulj in nazaj. Povratne vozovnice pa bodo to poletje cenejše za kar 60%, za skupine mladih do 20. leta pa celo 70%. Povratna vozovnica iz Ljubljane do Pulja vas bo tako stala le 30,00 evrov. Kot nalašč za enodnevni izlet!

Poletni vlaki v Split

Poleti prav tako vozi več vlakov do Splita, odličnega izhodišča za nadaljevanje poti na hrvaške otoke, čeprav bi bilo škoda, da si pred nadaljevanjem poti ne bi ogledali mesta. Iz Ljubljane v Split neposrednih vlakov ni, vendar so pogoste povezave z Zagrebom in naprej v Split – še posebej z novimi in hitrimi vlaki ICN – spodbuda za izbiro potovanja z vlakom.

Z avtovlakom do Turčije, že za 133 evrov

Odpravite se na avanturistično potovanje do stičišča Evrope in Azije. Tam na vas že čakajo dolge peščene plaže, pestro nočno življenje, gostoljubni domačini ...Cena vozovnice iz Ljubljane do Istanbula za potovanje v drugem razredu v šestposteljni kabini znaša 133 evrov na osebo.
Vlak vas bo zapeljal do postaje Edirne, nato pa se boste z avtobusom (vključen v ceno) zapeljali do Carigrada (istanbula), oz boste sami nadaljevali pot po svojih željah, če boste na vlak naložili tudi svojega jeklenega konjička.

Z avtovlakom na Nizozemsko

Če vam vročina in morje ravno ne odgovarjata in bi to poletje rajši obiskali Nizozemsko in druge severne dežele, se lahko zapeljete z avtovlakom, ki bo letošnje poletje vozil med Koprom in Nizozemsko.

V Avstrijo, na Hrvaško in v Srbijo s 70-odstotnim popustom

Z vlakom, na koncert, tekmo ali kar tako potujejo skupine mladih do 20 let iz Slovenije v Avstrijo, na Hrvaško in v Srbijo kar 70 odstotkov ceneje. Kot skupina se šteje, če skupaj potuje 6 oseb. Spremljevalec potuje brezplačno. Tako boste za povratno potovanje iz Ljubljane do Opatije odšteli le 9,60 evrov, do Zagreba 9,80 evrov, do Pulja 15,00 evrov, do Beograda 32,80 evrov, na Dunaj 45,00 evrov in do Gradca 24,50 evrov. Seveda lahko po navedenem popustu potujete tudi do drugih mest v teh državah. Še niste prepričani? Naj vas prepriča video:youtu.be/1eVabYdflwo

Na morje tudi s kolesom

Pri vlakih, ki vozijo v Opatijo, na Reko ali v Pulj obstaja tudi možnost prevoza koles. Za enosmerni prevoz spremljanega kolesa s postaj Slovenskih železnic do postaj na Hrvaškem bo treba plačati 5,00 evrov. Prevoz koles Pri vlakih, ki vozijo v Opatijo in na Reko je možen od 25. junija do 28. septembra, prevoz koles pri vlaku, ki vozi v Pulj pa v času vožnje vlaka od 21. junija do 28. septembra.

Na potep po evropskih prestolnicah že od 25 evrov

Bi si radi med počitnicami ogledali evropske prestolnice po zares ugodnih cenah? Obiščite Beograd že od 25 evrov, Budimpešto za 35 evrov, Dunaj, Zürich ali München od 29 evrov, večno lepo Prago od 39 evrov ali velemesto Frankfurt že od 49 evrov ... Vendar pohitite, saj je število sedežev po tako nizkih cenah omejeno – izjema je le relacija Ljubljana-Budimpešta prek Hodoša, kjer ni omejitev.
*Opomba: navedene cene, so cene v eno smer.

Bi se radi med počitnicami zapeljali po Sloveniji?


Preverite pestro ponudbo v zavihku Slovenija.

Več informacij

Vse informacije o voznem redu vlakov in ponudbah ter cenah železniškega prevoza dobite:
  • v Infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor
  • na potniških blagajnah
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. št. 1999* ali
  • po elektronski pošti potnik.info@slo-zeleznice.si