sobota, 21. december 2013

Siemens dostaviti lokomotive na Finsko

Namerava finska Železnice VR Group, da se nalog za 80 električnih lokomotiv Vectron s Siemensom.

Nove lokomotive so namenjeni za zanesljivo delovanje tudi v ekstremnih podnebnih razmerah v Skandinaviji med njihovo dolgo življenjsko dobo.Siemens je bil sposoben zagotoviti jasne dokaze o njihovi zmogljivosti pri celovitem testu in odobritev potovanj, na Švedskem in Norveškem.  Pri Siemensu to označuje največji enotni pogodbo doslej za svojo najnovejšo generacijo Vectron lokomotiv in prvim te vrste v širšem različici profila.

Siemens dostaviti lokomotive na Finsko
Finske državne železnice postaviti večje naročilo v vrednosti več kot 300 milijonov evrov
Možnost za dodatnih 97 lokomotiv, vključno z vzdrževanjem
Prvi odlok za Vectron široko različico profila
Namerava finska Železnice VR Group, da se nalog za 80 električnih lokomotiv Vectron s Siemensom, vredno več kot 300 milijonov evrov.To je največja naložba valjanje zalog doslej z VR Group in drugi največji nakup v Evropi letos.  Da bo vključevala možnost za dodatnih 97 lokomotiv kot tudi vzdrževanje lokomotiv v obdobju 10 let.  Pogodbe bodo podpisane v zelo bližnji prihodnosti.  Nove lokomotive, prirejene za delovanje na širšem širine tirov se načrtuje dostaviti eno za drugo od leta 2016.Vrstni red: 80 električnih lokomotiv iz Siemens
vrednosti naročila: 300 milijonov EUR
za obdobje dobave: 2017-2026
nakup vključuje možnost za 97 dodatnih lokomotiv
tipa: Potniški in tovorni promet
Največja hitrost: 200 km / h
Teža: pribl.  90 ton
dolžina: pribl.  19 metrov

Trajanje energije (električna): 6,4 MW
Lokomotiva ima tudi dva dizelska motorja.  Spremembe na dovod zraka in šasijo lokomotive omogočajo delovanje v snežnih in ledenih podlagah.  Lokomotiva lahko deluje pri temperaturah do -40 ° C.  Sporazum med VR Group in Siemens bo zaključeno v začetku leta 2014.  Po sporazumu je bil dokončan, se bo proizvodnja, temeljito testiranje in prevzemne postopki začeli.  Prvih deset lokomotive serije bo po funkcionalnih sedanjih ocenah prispejo na Finskem leta 2017.  Serijska Množična proizvodnja se bo začela v letu 2018.  Nove naprave bodo nadomestili VR SR1 v celoti serije.