sreda, 27. november 2013

Železniška nesreča zahteva resno poškodovan

V nesreči med vlakom in kombija v Morel VS dve železniški vagoni iztirila. Ena oseba je bila huje ranjenih, več utrpeli lažje telesne poškodbe.

Trčenje s kombijem pripeljal v ponedeljek zjutraj v Morel VS dve vozički za Matterhorn Gotthard Bahn (MGBahn) iztirila, kot kantonu Valais policije zgodb. Ena oseba je bila hudo ranjena, je dejal tiskovni predstavnik je povedal tiskovne agencije SDA. Oni so bili prepeljani v bernskih Inselspital s helikopterjem. Več ljudi je bilo tudi rahlo poškodovan. Voznik kombija, pa je preživela nepoškodovana nesreča. Natančne okoliščine nesreče še ni znan.



MGBahn predstavili po nesreči, železniški sistem, ki povezuje Fiesch in Brig do nadaljnjega eno. Potniki so morali preiti na nadomestnih avtobusov, ki vozijo po voznem redu vlakov. Prav tako je cesta oslabljena.

Vlak je sestavljen iz pogonskih avtomobilov in tri avtomobile. Lokomotiva je ostal pokonci kljub nesreči. Avto za njim nagnila polovico strani, medtem ko je tretji avto v celoti uspel v zasneženem terenu, ki mejijo na železniški progi.

Skrajni zadnji avtomobil ostal pokonci in je pritrjen med zjutraj. Do poldneva je nagnjen avto še ni izbil. Reševanje delo je v teku