torek, 7. julij 2009

Tasič odhaja s Slovenskih železnic



Matic Tasič je odstopil z mesta generalnega direktorja družbe Slovenske želenice, ki jo je vodil manj kot štiri mesece.

Tasič je nepreklicno odstopno izjavo podal nadzornemu svetu družbe, ki je odstop sprejel in tako Tasiča z današnjim dnem razrešil. Do izbora novega prvega moža Slovenskih železnic bo podjetje vodil nadzornik Aleš Tavčar. Razpis bo objavljen do 15. julija, po besedah predsednika nadzornega sveta Andreja Godca pa naj bi bil postopek končan v 60 dneh.

Za odstop se je Tasič odločil, ker poleg fukncije pri Slovenskih železnicah (SŽ) opravlja še funkcijo župana v Prevaljah.

Funkcijo nastopil 17. marca
Prometni minister Patrick Vlačič in premier Borut Pahor sta od Tasiča, ki je bil za prvega moža SŽ-ja brez razpisa imenovan 17. marca, namreč zahtevala, da odstopi kot župan in se polno posveti vodenju Železnic, ki so v zelo nezavidljivem finančnem položaju. Težave jim povzročajo tako velike izgube kot visoka zadolženost.

Tasičev odstop z mesta župana je zahteval tudi nadzorni svet Slovenskih železnic. Odstop je Tasič prevaljskemu mestnemu svetu sicer dvakrat tudi podal, vendar ga je svet na seji prvič zavrnil, drugič pa o njem ni niti razpravljal.


Foto;EuroCityCard-mR