sreda, 31. januar 2024

[SLO-SŽ] Investicijska dela in nadomestni prevozi za nekatere vlake na odsekih proge Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova (3. 2. – 14. 3.)

  Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo ena največjih del, ki zahtevajo nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov, izvajala na odsekih proge Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova. V času del je naš cilj, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem v času prometnih konic. V glavnih koničnih časih tako v največji meri vlaki vozijo, v ojačani sestavi kjer je to mogoče.



 

V času nadomestnih cestnih prevozov in ovir v propustnosti proge so možne zamude, zato vse potnike opozarjamo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu.

 

Odsek LJUBLJANA – LITIJA

Dela in nadomestni prevozi na progi Ljubljana – Litija zaradi obnove postaje Laze, pričetka prenove postaje Litija ter vzdrževalnih del na progi Trbovlje – Hrastnik

  • od 3. do 4. februarja in od 5. februarja do 14. marca


V okviru zapore Ljubljana – Litija se bodo izvajala obsežnejša dela na na območju železniške postaja Laze, in sicer z neprekinjeno zaporo tira 3, kjer bo izvedena kompletna demontaža obstoječega tira z vgradnjo novega spodnjega in zgornjega ustroja ter navezava na nov peron. Sočasno se bodo nadaljevala dela na gradnji samega izven nivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

Na železniški postaji Litija se predvideva še pričetek investicijskih del – prenova postaje in ureditev novega izven nivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

Več o prenovi železniške postaje Laze in Litija si lahko preberete na www.krajsamorazdalje.si.

 

Nadomestni avtobus ima v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej, kot bi imel vlak po rednem voznem redu. Pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije in naprej bodite pozorni na izbiro ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov.

Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most / Maribor / Dobova so dodatno označeni.

 

 

  • Vlak RG 607 (vozi med delavniki na relaciji Maribor – Ljubljana)
    bo imel v tem času
     (od 5. februarja do 14. marca) izredni postanek
    na postaji LITIJA z odhodom ob 6.37 uri proti Ljubljani.

 

Odsek TRBOVLJE – HRASTNIK

Sočasno z izvedbo del na investicijskih projektih nadgradnje na postaji Laze pa se bodo izvajala tudi redna vzdrževalna dela s katerimi se zagotavlja varnost železniškega prometa na odseku proge Hrastnik – Trbovlje  v času od 5. februarja do 14. marca z izvedbo dnevnih zapor posameznega tira v času izven glavne prometne konice (7.30 do 13.40).

Zaradi odvijana prometov vlakov samo po enem tiru v obe smeri se lahko pričakuje krajše zamude vlakov.

 

Informacije o spremenjeni organizaciji voženj v času del na progah

Potnikom so vse te in druge aktualne informacije na voljo tudi v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si, na spletni strani Pomoč uporabnikom in stanje v prometu, na oglasnih tablah na železniških postajah, na e-naslovu potnik.info@slo-zeleznice.si ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

 

Za boljši javni železniški promet

Na slovenskem železniškem omrežju smo v obdobju povečanega obsega tako vzdrževalnih del kot tudi investicijskih del, ki jih izvaja lastnik s pospešenim izvajanjem vlaganj. To predstavlja izzive v propustnosti na posameznih odsekih prog, tudi zahteva nadomestne prevoze zaradi zapor in posledično zamude, a dolgoročno to prinaša možnost boljših storitev za potnika.

Vsem potnikom se zaradi ovir v prometu iskreno opravičujemo in prosimo za razumevanje.