četrtek, 4. november 2021

[KAZ-KŽ] Kazahstan zakupuje Ruske električne lokomotive

 Elektrovozov serije 2ЭС7 proizvodnje "Uralski lokomotivy" bo kmalu v Kazahstanu več kot v Rusiji. V Rusiji se izvaja vse 13 lokomotivov te serije v depo Babaevo Oktâbrʹske železniške ceste.

Po sporočilu holdinga "Sinara – transportne mašine", med dočerno strukturo Trgovskega doma СТМ in največjim tovornim prevoznikom v Kazahstanu, podjetjem SilkWay Transit, podpisanim pogodbo na postavko 22 strojev serije 2ЭС7.



Prva partija elektrovozov s serijo je bila predana z naročilom konec oktobra 2021. Znane številke so že naslednje lokomotivov 2ЭС7-024 – 029. V Kazahstanu elektrovozi te serije bodo delovali na območju Karaganda – Нур-Султан – Павлодар in Šemkent – ​​Алма-Ата. Za vodenje danih elektrovozov je bilo že obučeno 25 kazahskih strojevodij v podjetjih «Uralskie lokomotivy». Ne opazite, da je to prva stavka lokomotivov proizvodnje obrata «Uralskie lokomotivy» v Kazahstan. Vzpostavitev tega, da je bil ruski proizvajalec izbran kot kakovostna distribucija elektrovozov za Kazahstan, saj je v resnici na voljo lastna proizvodnja elektrovozov skupaj s podjetjem Alstom.

Élektrovoz serije 2ЭС7 predstavlja dvosekcioni tovorni elektrovoz z asinhronim vlečnim pogonom. Namenjen je za vožnja sestavov vesom v 9000 ton na železni cesti kolesi 1520 mm. Prilagojeno sodobno opremo omogoča bolj ekonomično porabo električne energije in zagotavlja tudi visoko stopnjo varnosti gibanja.