ponedeljek, 29. november 2021

[CZ-ČD] Nove vagone čeških železnic InterJet bodo novo vozni red 2021/22

 Novi vagoni Čeških železnic bodo začeli voziti iz Prage proti zahodu Češke od sredine decembra. Skupno jih bo 50.



Končuje se faza projekta Češke železnice, ki je povezana s prejemom prvih kompletov vagonov, namenjenih za vožnjo na relaciji Praga - Cheb. Od spremembe voznega reda vlakov, ki bo letos 12. decembra, bosta mesta povezovala vsaj dva vlaka, ki ju servisira povsem nov vozni park. Vozili bodo pod novo blagovno znamko InterJet, ki naj bi razlikovala vlake z novimi vagoni, ki jih je izdelal konzorcij Siemens in Škoda.

Ceske drahy so pravkar objavili posnetek postopkov prevzema vagonov, ki jih izvajajo prevoznikovi tehniki. Film prikazuje številne notranjosti novih vozil – vklj. čudovito urejena notranjost z zelo udobnimi naslanjači, prostorom za otroke ali urejenim prostorom za kolesa. Po mnenju konzorcija naj bi bili eden najtišjih vagonov na svetu.
S platforme Viaggio, ki so jo izdelali na Dunaju in v Ostravi, bo skupaj 50. Še 180 avtomobilov, ki so tokrat namenjeni predvsem mednarodnim vlakom in pripravljeni na hitrost 230 km/h, so aprila naročile Češke železnice. . Njihove dobave naj bi potekale med letoma 2024 in 2026.




Obstaja možnost, da bomo leta 2022 na Poljskem videli avtomobile Viaggio za češke železnice. Postopek pridobivanja dovoljenj za vožnjo po poljskih tirih zanje je v teku. České dráhy je med drugim zaprosil za odobritev teh vozil v naši državi.